Gazpacho-keitto

Tämän kylmän espanjalaisen keiton valmistukseen ei tarvita liettä eikä pataa. Siinä on tomaatin, kurkun ja valkosipulin raikas tuoksi. Tarjoile keitto kuumana päivänä puun varjossa tuoreen leivän kera.

4 annosta

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 sipuli
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ kuorittu kurkku
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 400 g kaltattuja siemenettömiä tomaatteja
  • 2 kypsää paloiteltua tomaattia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 5 dl kanalientä
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • ½ tl suolaa
  • jääpaloja
  • oliiviöljyssä paistettuja leipäkuutioita
  • pieniksi kuutioiksi leikattu kurkku

Valmistusohje

1. Leikkaa leivästä reunat ja pane viipaleet kulhoon. Kaada päälle niin paljon vettä, että viipaleet peittyvä ja anna seistä 10 minuuttia.

2. Kuori sipuli ja paloittele se. Paloittele myös paprikat ja kurkku. Purista neste leivistä ja pane ne, vihannespalat, valkosipuli, tomaatit, öljy ja viinietikka tehosekoittimeen.

3. Sekoita tasaiseksi. Laimenna kanaliemellä toivotun paksuiseksi ja mausta cayennenpippurilla ja suolalla. Anna keiton kylmetä jääkaapissa vähintään tunnin. Lisää keittoon jääpaloja sekä leipä- ja kurkkukuutioita ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.