Gazpacho-keitto

Tämän kylmän espanjalaisen keiton valmistukseen ei tarvita liettä eikä pataa. Siinä on tomaatin, kurkun ja valkosipulin raikas tuoksi. Tarjoile keitto kuumana päivänä puun varjossa tuoreen leivän kera.

4 annosta

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 sipuli
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ kuorittu kurkku
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 400 g kaltattuja siemenettömiä tomaatteja
  • 2 kypsää paloiteltua tomaattia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 5 dl kanalientä
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • ½ tl suolaa
  • jääpaloja
  • oliiviöljyssä paistettuja leipäkuutioita
  • pieniksi kuutioiksi leikattu kurkku

Valmistusohje

1. Leikkaa leivästä reunat ja pane viipaleet kulhoon. Kaada päälle niin paljon vettä, että viipaleet peittyvä ja anna seistä 10 minuuttia.

2. Kuori sipuli ja paloittele se. Paloittele myös paprikat ja kurkku. Purista neste leivistä ja pane ne, vihannespalat, valkosipuli, tomaatit, öljy ja viinietikka tehosekoittimeen.

3. Sekoita tasaiseksi. Laimenna kanaliemellä toivotun paksuiseksi ja mausta cayennenpippurilla ja suolalla. Anna keiton kylmetä jääkaapissa vähintään tunnin. Lisää keittoon jääpaloja sekä leipä- ja kurkkukuutioita ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!