Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gazpacho-keitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

4 annosta

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 sipuli
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ kuorittu kurkku
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 400 g kaltattuja siemenettömiä tomaatteja
  • 2 kypsää paloiteltua tomaattia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 5 dl kanalientä
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • ½ tl suolaa
  • jääpaloja
  • oliiviöljyssä paistettuja leipäkuutioita
  • pieniksi kuutioiksi leikattu kurkku

Valmistusohje

1. Leikkaa leivästä reunat ja pane viipaleet kulhoon. Kaada päälle niin paljon vettä, että viipaleet peittyvä ja anna seistä 10 minuuttia.

2. Kuori sipuli ja paloittele se. Paloittele myös paprikat ja kurkku. Purista neste leivistä ja pane ne, vihannespalat, valkosipuli, tomaatit, öljy ja viinietikka tehosekoittimeen.

3. Sekoita tasaiseksi. Laimenna kanaliemellä toivotun paksuiseksi ja mausta cayennenpippurilla ja suolalla. Anna keiton kylmetä jääkaapissa vähintään tunnin. Lisää keittoon jääpaloja sekä leipä- ja kurkkukuutioita ennen tarjoilua.

Tämän kylmän espanjalaisen keiton valmistukseen ei tarvita liettä eikä pataa. Siinä on tomaatin, kurkun ja valkosipulin raikas tuoksi. Tarjoile keitto kuumana päivänä puun varjossa tuoreen leivän kera.

Lisää aiheesta:

Keittokinkkua ja vihanneskastikettaKana-maapähkinäkeittoMunakoisohöystö tomaatin ja kapristen keraHelppo tomaatti-basilikakeittoSyksyiset, sienitäytteiset paprikatKylmä avokadokeitto ja valkosipuliranskankerma
AlkuruokakeittoAlkuruoatKevytKananmunatonLaktoositonKeventäjätPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto
  • 14.01.202212:57
    Sipulikeitto

    Sipulikeitto – se Pirjon paras ohje

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kirvelikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kylmä fenkolikeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kylmä espanjalainen keitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Créme Ninon