Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteeratut jättikatkaravut kolmen kastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä friteeratut jättikatkaravut voi jokainen syödä oman makuisensa kastikkeen kera.

Ainekset

  • Neljälle
  • 20 jättikatkarapua, ilman kuoria

Frityyritaikina

  • 2 munankeltuaista
  • 3 dl vaaleaa ykkösolutta
  • 250 g jauhoja
  • suolaa, vastajauhettua pippuria

Tarjoiluun

  • 2 dl Rhode Island -kastiketta
  • 2 dl aiolia hienonnettujen oliivien kanssa
  • 2 dl mango chutneyta chilikastikkeella maustettuna

Valmistusohje

1. Vatkaa frityyritaikinan ainekset ja anna taikinan levätä pari tuntia (voit myös friteerata heti, mutta lopputuloksesta ei tule yhtä hyvä).

2. Taputtele katkaravut aivan kuiviksi ja kasta ne frityyritaikinaan.

3. Kuumenna öljy 175-asteiseksi. Laita pari katkarapua kerrallaan frityyritaikinaan ja friteeraa. Älä friteeraa liikaa kerralla, silloin öljy jäähtyy liikaa. Valuta valmiit katkaravut talouspaperilla, syö lämpiminä erilaisten kastikkeiden kera.

Lisää aiheesta:

Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessaSavukatkarapuja aiolin keraFriteerattua kalaaLatva-artisokkapaistosFriteeratut sipulirenkaatLihatäytteiset pinaattiohukaiset
KatkaravutYstävänpäiväVappuUusivuosiBrunssiAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkaravut
  • 24.8.08:00
    Äyriäispiirakka

    Skagenpiirakka

  • 23.12.202413:00
    Äyriäiset

    Skagen-perunapelti

  • 29.05.202109:15
    Katkarapupasta

    Harri Syrjäsen katkarapupasta

  • 18.02.201300:00
    Nopeat ja helpot

    Katkaravut sherryliemessä

  • 18.02.201300:00
    Ystävänpäivä

    Friteeratut jättikatkaravut kolmen kastikkeen kera