Friteeratut jättikatkaravut kolmen kastikkeen kera

Nämä friteeratut jättikatkaravut voi jokainen syödä oman makuisensa kastikkeen kera.

Ainekset

  • Neljälle
  • 20 jättikatkarapua, ilman kuoria

Frityyritaikina

  • 2 munankeltuaista
  • 3 dl vaaleaa ykkösolutta
  • 250 g jauhoja
  • suolaa, vastajauhettua pippuria

Tarjoiluun

  • 2 dl Rhode Island -kastiketta
  • 2 dl aiolia hienonnettujen oliivien kanssa
  • 2 dl mango chutneyta chilikastikkeella maustettuna

Valmistusohje

1. Vatkaa frityyritaikinan ainekset ja anna taikinan levätä pari tuntia (voit myös friteerata heti, mutta lopputuloksesta ei tule yhtä hyvä).

2. Taputtele katkaravut aivan kuiviksi ja kasta ne frityyritaikinaan.

3. Kuumenna öljy 175-asteiseksi. Laita pari katkarapua kerrallaan frityyritaikinaan ja friteeraa. Älä friteeraa liikaa kerralla, silloin öljy jäähtyy liikaa. Valuta valmiit katkaravut talouspaperilla, syö lämpiminä erilaisten kastikkeiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.