Friteeratut herkkusienet dippikastikkeella
Tämä on epätavallinen ja herkullinen alkupala drinkkien seuraksi ennen päivällistä. Herkkusienet voidaan tarjoilla myös osana seisovaa pöytää.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 300 g tuoreita herkkusieniä
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
- 1 kananmuna
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl korppujauhoja
- öljyä friteeraukseen
- suolaa
Dippikastike
- 1 ½ dl majoneesia
- 1 kovaksikeitetty kananmuna
- ½ nippu ruohosipulia
Tarjoiluun
- 1 nippu persiljaa
- ½ sitruuna
Valmistusohje
1. Dippikastike: Hienonna ruohosipuli. Kuori ja hienonna keitetty muna. Sekoita majoneesi, muna ja ruohosipuli. Laita kylmään.
2. Puhdista sienet huolellisesti ja jaa isot sienet neljään osaan, pienet kahteen osaan. Pirskottele sitruunamehu sienten päälle. Kaada jauhot, korppujauhot ja kananmuna kolmelle eri syvälle lautaselle. Kasta sienet ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi korppujauhoihin. Kuumenna öljy 170-asteiseksi. Friteeraa herkkusienet muutama kerrallaan n. 2 minuuttia. Valuta talouspaperin päällä ja ripottele päälle hieman suolaa. Friteeraa persilja nopeasti ja laita talouspaperin päälle.
3. Lohko sitruunanpuolikas neljään osaan. Aseta herkkusienet ja persilja tarjolle sitruunan kanssa ja tarjoile lisäksi dippikastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan