Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteeratut herkkusienet dippikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on epätavallinen ja herkullinen alkupala drinkkien seuraksi ennen päivällistä. Herkkusienet voidaan tarjoilla myös osana seisovaa pöytää.

  • Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl korppujauhoja
  • öljyä friteeraukseen
  • suolaa

Dippikastike

  • 1 ½ dl majoneesia
  • 1 kovaksikeitetty kananmuna
  • ½ nippu ruohosipulia

Tarjoiluun

  • 1 nippu persiljaa
  • ½ sitruuna

Valmistusohje

1. Dippikastike: Hienonna ruohosipuli. Kuori ja hienonna keitetty muna. Sekoita majoneesi, muna ja ruohosipuli. Laita kylmään.

2. Puhdista sienet huolellisesti ja jaa isot sienet neljään osaan, pienet kahteen osaan. Pirskottele sitruunamehu sienten päälle. Kaada jauhot, korppujauhot ja kananmuna kolmelle eri syvälle lautaselle. Kasta sienet ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi korppujauhoihin. Kuumenna öljy 170-asteiseksi. Friteeraa herkkusienet muutama kerrallaan n. 2 minuuttia. Valuta talouspaperin päällä ja ripottele päälle hieman suolaa. Friteeraa persilja nopeasti ja laita talouspaperin päälle.

3. Lohko sitruunanpuolikas neljään osaan. Aseta herkkusienet ja persilja tarjolle sitruunan kanssa ja tarjoile lisäksi dippikastiketta.

Lisää aiheesta:

Friteeratut lammaspullatBroileria vihannesmuhennoksessaBlinit sienisalaatillaKylmä savukassler peston keraBroileritäytteiset savoijinkaalikääryleet sienten keraLämmin kuskussalaatti paahdettujen juuresten kera
DippikastikeKastikkeet ja dipitLaktoositonAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Dippikastike
  • 22.7.15:42
    Paprika

    Paahdettu paprikatahna (Muhammara) Marttojen tapaan

  • 17.12.202110:22
    Nopeat ja helpot

    Mätidippi – helppo hittiohje

  • 24.01.202011:15
    Pesto

    Kaurapesto – Arjan helppo ja herkullinen versio italialaisesta klassikosta

  • 12.08.201613:42
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kurkkuraita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hummus