Friteerattuja kananuggetteja aiolin kera
Tämä on hauska alkuruoka tai yksi laji noutopöytään. Jos haluat lasten suosikiksi, tarjoa tätä lounaaksi, mutta jätä silloin dippikastikkeesta pois tulinen chili.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g broilerin fileetä
- 2 dl maissihiutaleita (corn flakes)
- 2 tl leivinjauhetta
- suolaa ja valkopippuria
- 3 munaa
- 1 dl maissitärkkelystä (maizena)
- öljyä friteeraukseen
Vihannesaioli
- 1 munankeltuainen
- 2 rkl vettä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl öljyä
- 2 rkl kurkkua kuutioina
- 2 rkl avokadoa kuutioina
- 2 rkl tomaattia kuutioina
- 1 tl chilisilppua
Valmistusohje
1. Aioli: Vatkaa yhteen munankeltuainen, vesi ja viinietikka. Lisää öljy, aluksi tipoittain, sitten ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vatkaa voimakkaasti, kunnes aioli paksuuntuu ja on vaaleankeltaista. Kuori valkosipulinkynsi ja purista se aioliin, sekoita. Voit toki käyttää monitoimikonetta tai tehosekoitinta aiolin tekoon.
2. Murskaa maissihiutaleet morttelilla tai mikserissä. Sekoita murskeeseen leivinjauhe, suola ja pippuri. Vatkaa munat kulhossa. Kuutioi broilerinfileet 2x2 cm:n kokoisiksi paloiksi. Kiehauta kevyesti suolattua vettä ja keitä hiljaa lihakuutioita 5 minuuttia. Nosta kuutiot vedestä ja jäähdytä.
3. Kääntele broilerikuutiot maissijauhossa, munassa ja sitten corn flakes -seoksessa. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa (pidä kansi lähellä sammuttamisen varalta) ja friteeraa kanapalat kullannruskeiksi. Valuta talouspaperin päällä. Kuori ja kuutioi kurkku, avokado ja tomaatti pieneksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna ½ tl. Sekoita silput aioliin ja tarjoile heti kananuggettien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti