Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteerattuja kananuggetteja aiolin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on hauska alkuruoka tai yksi laji noutopöytään. Jos haluat lasten suosikiksi, tarjoa tätä lounaaksi, mutta jätä silloin dippikastikkeesta pois tulinen chili.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 500 g broilerin fileetä
  • 2 dl maissihiutaleita (corn flakes)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 munaa
  • 1 dl maissitärkkelystä (maizena)
  • öljyä friteeraukseen

Vihannesaioli

  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl öljyä
  • 2 rkl kurkkua kuutioina
  • 2 rkl avokadoa kuutioina
  • 2 rkl tomaattia kuutioina
  • 1 tl chilisilppua

Valmistusohje

1. Aioli: Vatkaa yhteen munankeltuainen, vesi ja viinietikka. Lisää öljy, aluksi tipoittain, sitten ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vatkaa voimakkaasti, kunnes aioli paksuuntuu ja on vaaleankeltaista. Kuori valkosipulinkynsi ja purista se aioliin, sekoita. Voit toki käyttää monitoimikonetta tai tehosekoitinta aiolin tekoon.

2. Murskaa maissihiutaleet morttelilla tai mikserissä. Sekoita murskeeseen leivinjauhe, suola ja pippuri. Vatkaa munat kulhossa. Kuutioi broilerinfileet 2x2 cm:n kokoisiksi paloiksi. Kiehauta kevyesti suolattua vettä ja keitä hiljaa lihakuutioita 5 minuuttia. Nosta kuutiot vedestä ja jäähdytä.

3. Kääntele broilerikuutiot maissijauhossa, munassa ja sitten corn flakes -seoksessa. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa (pidä kansi lähellä sammuttamisen varalta) ja friteeraa kanapalat kullannruskeiksi. Valuta talouspaperin päällä. Kuori ja kuutioi kurkku, avokado ja tomaatti pieneksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna ½ tl. Sekoita silput aioliin ja tarjoile heti kananuggettien kera.

Lisää aiheesta:

Friteeratut broileripihvit ja avokadoaioliFish and chips japanilaisittainUunilammascurryJuustocurry herneiden keraPaneroitu broileri tomaattikastikkeessaRuijanpallasceviche
BroileriGluteenitonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi