Friteerattua mustekalaa

Mustekalojen friteeraus ei ole temppu eikä mikään, kun seuraat ohjetta. Tarjoile lisänä keitettyä riisiä ja mielellään kylmää kastiketta, esim. aioli eli valkosipulimajoneesi sopii erittäin hyvin.

Neljälle

  • 4 mustekalaa (calamares)
  • 2 dl jauhoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 l friteerausöljyä

Frityyritaikina

  • 2 ½ dl vehnäjauhoa
  • 1 muna
  • 1 ½ dl vettä

Lisäksi

  • vahva muovipussi

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele mustekalat huolella. Poista valkoinen, huokoinen "selkäruoto", jos se on jäljellä, muuten riittää, että tunnustelet sormilla mustekalan sisältä ja poistat pienet luut, jos ne tuntuvat selvästi. Taputtele mustekalat kuiviksi.

2. Leikkaa mustekalat renkaiksi ja laita ne muovipussiin yhdessä jauhojen kanssa. Sulje pussi ja ravistele kunnolla, niin että mustekalarenkaat jauhottuvat kauttaaltaan. Jos valitset peittävämmän frityyritaikinan, jonka resepti on ohessa, vatkaat vain ainekset yhteen, ja kastat renkaat siinä.

3. Kuumenna öljy kattilassa ja testaa leipäpalan avulla, onko öljy riittävän lämmintä. Lämpötila on sopiva, kun leipäpala tulee kullanruskeaksi hetkessä. Öljykeittimessä lämpö säädetään 190 asteeseen. Laske renkaat öljyyn ja keitä niitä öljyssä niin kauan, että ne ovat kauniin kullanruskeita. Valuta talouspaperin päällä ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!