Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteerattua mustekalaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 4 mustekalaa (calamares)
  • 2 dl jauhoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 l friteerausöljyä

Frityyritaikina

  • 2 ½ dl vehnäjauhoa
  • 1 muna
  • 1 ½ dl vettä

Lisäksi

  • vahva muovipussi

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhtele mustekalat huolella. Poista valkoinen, huokoinen "selkäruoto", jos se on jäljellä, muuten riittää, että tunnustelet sormilla mustekalan sisältä ja poistat pienet luut, jos ne tuntuvat selvästi. Taputtele mustekalat kuiviksi.

2. Leikkaa mustekalat renkaiksi ja laita ne muovipussiin yhdessä jauhojen kanssa. Sulje pussi ja ravistele kunnolla, niin että mustekalarenkaat jauhottuvat kauttaaltaan. Jos valitset peittävämmän frityyritaikinan, jonka resepti on ohessa, vatkaat vain ainekset yhteen, ja kastat renkaat siinä.

3. Kuumenna öljy kattilassa ja testaa leipäpalan avulla, onko öljy riittävän lämmintä. Lämpötila on sopiva, kun leipäpala tulee kullanruskeaksi hetkessä. Öljykeittimessä lämpö säädetään 190 asteeseen. Laske renkaat öljyyn ja keitä niitä öljyssä niin kauan, että ne ovat kauniin kullanruskeita. Valuta talouspaperin päällä ja tarjoile heti.

Mustekalojen friteeraus ei ole temppu eikä mikään, kun seuraat ohjetta. Tarjoile lisänä keitettyä riisiä ja mielellään kylmää kastiketta, esim. aioli eli valkosipulimajoneesi sopii erittäin hyvin.

Lisää aiheesta:

MustekalatempuraMustekalaa à l'armoricaneMozzarellatäytteiset mustekalat tomaatin ja basilikan kanssaHummeri minuteMustekalapataFriteerattu broileri
MustekalaLisäkeruoatAlkuruoatLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Mustekala
  • 31.08.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan chorizo-äyriäispaella & mustekalan mustemajoneesi

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Mustekalatempura

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Mustekalaa lehtisellerin ja pähkinöiden kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Haudutettua mustekalaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mustekalaa à l'armoricane