Friteerattua mustaeväkampelaa mustekalarenkaiden ja sweet chili -kastikkeen kanssa

Tämä mehukas alkuruoka on saanut inspiraationsa Aasiasta.

Neljälle

  • 300 g mustaeväkampelan fileetä
  • 200 g mustekalarenkaita
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • ½ maustemittaa jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Frityyritaikina

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl maizenaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ maustemitta soodaa
  • vettä

Tarjoiluun

  • sweet chili -kastiketta
  • sitruunalohkoja
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Sihtaa vehnäjauhot, maizena, suola ja pippuri keskikokoiseen kulhoon. Sekoita mukaan vettä kunnes saat tasaisen taikinan. Peitä kulho muovikelmulla ja laita se lepäämään 1 tunniksi.

2. Paloittele kalafileet viistosti 10 cm kokoisiksi paloiksi. Marinoi sitruunamehulla, pippurilla ja hienonnetulla persiljalla. Ripottele sooda taikinaan juuri ennen käyttöä ja sekoita hyvin. Ripottele kaloille hieman suolaa ja jauhoja ja kasta ne taikinaan. Kuumenna öljy 165 asteeseen. Friteeraa kalat rapeiksi ja valuta talouspaperilla. Toista sama mustekalarenkaille.

3. Lohko sitruuna. Tarjoile vastafriteerattu kala ja mustekala sitruunan ja persiljan kera. Tarjoile kastike erillisestä kulhosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja