Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteerattua mustaeväkampelaa mustekalarenkaiden ja sweet chili -kastikkeen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä mehukas alkuruoka on saanut inspiraationsa Aasiasta.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 300 g mustaeväkampelan fileetä
  • 200 g mustekalarenkaita
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • ½ maustemittaa jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Frityyritaikina

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl maizenaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ maustemitta soodaa
  • vettä

Tarjoiluun

  • sweet chili -kastiketta
  • sitruunalohkoja
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Sihtaa vehnäjauhot, maizena, suola ja pippuri keskikokoiseen kulhoon. Sekoita mukaan vettä kunnes saat tasaisen taikinan. Peitä kulho muovikelmulla ja laita se lepäämään 1 tunniksi.

2. Paloittele kalafileet viistosti 10 cm kokoisiksi paloiksi. Marinoi sitruunamehulla, pippurilla ja hienonnetulla persiljalla. Ripottele sooda taikinaan juuri ennen käyttöä ja sekoita hyvin. Ripottele kaloille hieman suolaa ja jauhoja ja kasta ne taikinaan. Kuumenna öljy 165 asteeseen. Friteeraa kalat rapeiksi ja valuta talouspaperilla. Toista sama mustekalarenkaille.

3. Lohko sitruuna. Tarjoile vastafriteerattu kala ja mustekala sitruunan ja persiljan kera. Tarjoile kastike erillisestä kulhosta.

Lisää aiheesta:

Kala-äyriäispastaMarinoidut lohikuutiot kirjolohenmätikastikkeen keraPikkupääkampelaa katkaraputahnalla ja klassisella hummerikastikkeellaYrttitarhalohtaUunilohi ja vihreä kastikeFriteerattua kalaa ja mustekalarenkaita
Friteerattu kalaKananmunatonLaktoositonAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Friteerattu kala
  • 05.10.201707:24
    Silakkaa

    Silakkatempura & piimädressing

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteerattua mustaeväkampelaa mustekalarenkaiden ja sweet chili -kastikkeen kanssa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Fish and chips - öljyssä keitettyä kalaa ja perunoita

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Friteerattu valkoturska kipakassa kastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteerattu marinoitu kala