Friteerattua kalaa
Friteerattavaksi sopivia kaloja ovat esimerkiksi kolja, turska ja kuha. Kala säilyttää mehukkuutensa rapean kuoren alla.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 600 g kalafileetä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 dl korppujauhoja
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Vatkaa muna syvällä lautasella. Laita jauhot ja korppujauhot omille lautasilleen. Sekoita korppujauhoihin suolaa ja pippuria. Kaada öljyä suureen pannuun, n. 1 cm kerros. Kuumenna öljy 180 asteeseen.
2. Kääntele kalapalat ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Laita kalapalat öljyyn ja friteeraa kullanruskeiksi, n. 2 minuuttia molemmin puolin.
3. Valuta valmiit kalat talouspaperilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa