Mainos
Mainos

Friteerattavaksi sopivia kaloja ovat esimerkiksi kolja, turska ja kuha. Kala säilyttää mehukkuutensa rapean kuoren alla.

Neljälle

  • 600 g kalafileetä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Vatkaa muna syvällä lautasella. Laita jauhot ja korppujauhot omille lautasilleen. Sekoita korppujauhoihin suolaa ja pippuria. Kaada öljyä suureen pannuun, n. 1 cm kerros. Kuumenna öljy 180 asteeseen.

2. Kääntele kalapalat ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Laita kalapalat öljyyn ja friteeraa kullanruskeiksi, n. 2 minuuttia molemmin puolin.

3. Valuta valmiit kalat talouspaperilla.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.