Friteerattua kalaa ja mustekalarenkaita

Tarjoile hieman suolaisia paloja merestä, rapeina pehmeän kastikkeen kera. Maistuu hyvältä alkuruokana.

Neljälle

  • 300 g kiinteää, valkoista kalafileetä
  • 200 g mustekalarenkaita
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • ½ maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Frityyritaikina

  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 4 rkl maissitärkkelystä (maizenaa)
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ maustemittaa ruokasoodaa
  • öljyä friteeraukseen

Tarjoiluun

  • Rhode Island -kastiketta
  • vuonankaalia

Valmistusohje

1. Sekoita vehnäjauhot, maissitärkkelys, suola ja pippuri keskikokoisessa kulhossa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä muovikelmulla ja anna seistä 1 tunti.

2. Leikkaa kalafileet viistosti 10 cm kokoisiksi paloiksi. Marinoi sitruunamehulla, pippurilla ja hienonnetulla persiljalla. Ripottele frityyritaikinaan ruokasooda juuri ennen käyttöä ja sekoita hyvin. Ripottele kaloille hieman suolaa ja jauhoja ja kasta palat taikinaan. Kuumenna öljy 165 asteeseen. Friteeraa kalat rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä. Tee samoin mustekalarenkaille.

3. Tarjoile vastafriteeratut kalapalat ja mustekalarenkaat vuonankaalin ja halutessasi kylmän kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.