Friteerattua kalaa ja mustekalarenkaita
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5650454/landscape16_9/515/290/981c1a309f053968464f60a321abd731/Kl/892860-483.jpg)
Tarjoile hieman suolaisia paloja merestä, rapeina pehmeän kastikkeen kera. Maistuu hyvältä alkuruokana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 300 g kiinteää, valkoista kalafileetä
- 200 g mustekalarenkaita
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- ½ maustemitta jauhettua valkopippuria
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Frityyritaikina
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 4 rkl maissitärkkelystä (maizenaa)
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ maustemittaa ruokasoodaa
- öljyä friteeraukseen
Tarjoiluun
- Rhode Island -kastiketta
- vuonankaalia
Valmistusohje
1. Sekoita vehnäjauhot, maissitärkkelys, suola ja pippuri keskikokoisessa kulhossa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä muovikelmulla ja anna seistä 1 tunti.
2. Leikkaa kalafileet viistosti 10 cm kokoisiksi paloiksi. Marinoi sitruunamehulla, pippurilla ja hienonnetulla persiljalla. Ripottele frityyritaikinaan ruokasooda juuri ennen käyttöä ja sekoita hyvin. Ripottele kaloille hieman suolaa ja jauhoja ja kasta palat taikinaan. Kuumenna öljy 165 asteeseen. Friteeraa kalat rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä. Tee samoin mustekalarenkaille.
3. Tarjoile vastafriteeratut kalapalat ja mustekalarenkaat vuonankaalin ja halutessasi kylmän kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka