Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteerattu ahven ja ranskanperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on suomalainen vastine englantilaiselle fish & chips -kansallisruoalle.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 550 g ahvenfileitä
  • suolaa ja valkopippuria
  • friteerausöljyä

Frityyritaikina

  • 2 ½ dl vehnäjauhoa
  • ½ dl perunajauhoa
  • 3 dl olutta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria

Tarjoiluun

  • 1 nippu persiljaa
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Frityyritaikina: Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauho kulhossa. Lisää jauhoihin olut vähitellen ja sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa suikaleiksi, huuhtele tarkoin kylmässä vedessä, jotta tärkkelys poistuu pinnalta. Kuivaa hyvin suikaleet puhtaalla pyyhkeellä.

2. Ranskanperunat: Kuumenna friteerausöljy 175-asteiseksi. Keitä perunat öljyssä pienissä erissä nopeasti, ne saavat muuttua vain kevyesti keltaisiksi. Nosta perunat valumaan. Kuumenna öljy nyt 200-asteiseksi. Friteeraa perunoita erissä toisen kerran. Niistä pitää tulla nyt rapeita ja kullanruskeita melkein heti. Nosta valmiit perunasuikaleet uunivuokaan. Laita ne uuniin ja jätä uuninluukku vähän raolleen, jotta perunat pysyvät rapeina. Suolaa perunat vasta juuri ennen tarjoilua.

3. Laske rasvakeittimen lämpö 175 asteeseen. Kuivaa kalafileet tarkoin, suolaa ja pippuroi ne. Kuivaa myös persiljat hyvin. Kasta kalapalat frityyritaikinaan ja keitä niitä rasvassa 5-8 minuuttia palaa kohti. Friteeraa persiljanoksia puoli minuuttia. Tarjoile kalat ranskisten, persiljan ja sitruunalohkojen kanssa.

Lisää aiheesta:

Herkkusieni-broilerigratiinia ja hasselbackan perunoitaUuniseiti ja kasvistempuraPaistettua kalafileetä itsetehtyjen ranskalaisten perunoiden keraPienet lindströminpihvit kermakastikkeessaFish and chipsRydbergin pihvi keltuaisella
Friteerattu kalaKananmunatonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Friteerattu kala
  • 05.10.201707:24
    Silakkaa

    Silakkatempura & piimädressing

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteerattua mustaeväkampelaa mustekalarenkaiden ja sweet chili -kastikkeen kanssa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Fish and chips - öljyssä keitettyä kalaa ja perunoita

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Friteerattu valkoturska kipakassa kastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Friteerattu marinoitu kala