Friteerattu ahven ja ranskanperunat
Tämä on suomalainen vastine englantilaiselle fish & chips -kansallisruoalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 550 g ahvenfileitä
- suolaa ja valkopippuria
- friteerausöljyä
Frityyritaikina
- 2 ½ dl vehnäjauhoa
- ½ dl perunajauhoa
- 3 dl olutta
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
Tarjoiluun
- 1 nippu persiljaa
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
1. Frityyritaikina: Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauho kulhossa. Lisää jauhoihin olut vähitellen ja sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa suikaleiksi, huuhtele tarkoin kylmässä vedessä, jotta tärkkelys poistuu pinnalta. Kuivaa hyvin suikaleet puhtaalla pyyhkeellä.
2. Ranskanperunat: Kuumenna friteerausöljy 175-asteiseksi. Keitä perunat öljyssä pienissä erissä nopeasti, ne saavat muuttua vain kevyesti keltaisiksi. Nosta perunat valumaan. Kuumenna öljy nyt 200-asteiseksi. Friteeraa perunoita erissä toisen kerran. Niistä pitää tulla nyt rapeita ja kullanruskeita melkein heti. Nosta valmiit perunasuikaleet uunivuokaan. Laita ne uuniin ja jätä uuninluukku vähän raolleen, jotta perunat pysyvät rapeina. Suolaa perunat vasta juuri ennen tarjoilua.
3. Laske rasvakeittimen lämpö 175 asteeseen. Kuivaa kalafileet tarkoin, suolaa ja pippuroi ne. Kuivaa myös persiljat hyvin. Kasta kalapalat frityyritaikinaan ja keitä niitä rasvassa 5-8 minuuttia palaa kohti. Friteeraa persiljanoksia puoli minuuttia. Tarjoile kalat ranskisten, persiljan ja sitruunalohkojen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa