Paistettu riisi

Paistettu riisi tehdään kylmästä keitetystä riisistä. Jos sinulla sattuu olemaan kanan tai lihan tähteitä, voit käyttää niitä kätevästi tähän ruokaan. Sitten vain mukaan hieman katkarapuja ja täydellinen ruoka on valmis.

2 annosta

  • 2 dl keitettyä kylmää riisiä
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl sambal oelek -maustekastiketta
  • 2 rkl soijaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 200 g kanaa tai kinkkua
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • sitruunanlohkoja

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa liha pieniksi paloiksi. Kuori katkaravut. Vatkaa kananmuna ja sekoita siihen soija ja sambal oelek.

2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa padassa, paistinpannussa tai wokissa. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli. Kuullota kasviksia muutaman minuutin ajan, mutta varo, ettei niistä tule läpipaistuneita.

3. Sekoita sipuleiden joukkoon lihat ja katkaravut ja sitten riisi. Sekoita hyvin ja anna kuullottua muutaman minuutin ajan, jotta riisi ehtii lämmetä. Sekoita sitten joukkoon munaseos ja jatka sekoittamista, kunnes munaseos on jähmettynyt suikalemaisesti. Tarjoa sitruunalohkojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.