Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Osso buco vasikasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Kuudelle

  • 2 kg vasikanpotkaa luineen viipaleina
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 purkki tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl valkoviiniä
  • vehnäjauhoa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ sitruuna
  • 2 rkl persiljasilppua

Lisäkkeeksi

  • sahramilla värjättyä risottoa

Valmistusohje

1.Jauhota vasikanpotkaviipaleet vehnäjauhossa. Ruskista lihat öljyssä pienissä erissä joko suoraan padassa tai paistinpannussa. Kuori ja silppua sipuli, valkosipuli ja porkkanat, lisää pataan, kun kaikki lihat on ruskistettu. Anna kaiken paistua yhdessä, varo polttamasta. Ripota päälle 1 rkl jauhoa ja lisää sitten viini, tomaattimurska ja tomaattipyree. Määrät riippuvat lihan määrästä ja padan tilavuudesta, mutta "märkien" ainesten pitäisi peittää lihat. Jos on tarpeen, jatka vedellä.

2. Peitä kannella ja anna padan porista miedolla lämmöllä 1-2 tuntia riippuen potkapalojen paksuudesta ja lihan mureudesta. Kastikkeesta tulee vain parempi, mitä kauemmin se saa hautua hiljaa poreillen. Mausta vasta loppupuolella suolalla ja pippurilla myllystä. Hämmennä puulastalla/kauhalla pohjia myöten silloin tällöin, ettei keitos pala pohjaan.

Italialaisruokamme tehdään alkuperämaassa aina vasikanpotkasta, jota meillä on vähän vaikeampi saada. Jos onnistut löytämään, koe tämän ruoan tuottama elämys. Pitkään hautunut osso buco yhdessä sametinpehmeän, kullankeltaisen risoton kanssa muodostavat liiton, joka hivelee maku-, haju- ja näköaistia sekä aivojen mielihyväkeskusta.

3. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi ohuelti. Pese sitruuna ja suikaloi kuorta. Silppua persilja. Ripottele nämä ruoan pinnalle juuri ennen tarjoilua. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt riisit, pasta ja perunat, mutta kaikkein ihaninta on sahramilla maustettu risotto.

Lisää aiheesta:

Sorsapaistia konjakkikastikkeessaUunilammascurryOikea osso bucoKylkipaistia amerikkalaisittainOsso buco sahramirisoton keraLinssicurrya ja pinaattia
Osso buccoKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Osso bucco
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Osso bucoa ja rosmariiniöljyssä paistetut perunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Osso bucco munakoison kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Punaviinihärkää ja friteerattuja perunapalloja

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Oikea osso buco

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Osso buco sahramirisoton kera