Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Foul medames, papumuhennos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on suosittu kasvisruoka Egyptissä. Papumuhennos on saanut nimensä ruskeista medames-pavuista, mutta ruokaan voi käyttää mitä tahansa ruskeita papuja.

  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 400 g ruskeita papuja
  • 1 + 1 l vettä
  • 1 rkl juustokuminaa (jeeraa)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria ja suolaa

Lisäksi

  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 4 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 sitruuna
  • 4 tomaattia
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 6-8 tuoretta basilikanlehteä
  • 4 pitaleipää

Valmistusohje

1. Liota papuja kylmässä vedessä yön yli.

2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita pavut kattilaan ilman liotusvettä ja kaada päälle uusi vesi. Lisää juustokumina, valkosipuli ja pippuri. Laita kansi päälle ja keitä miedolla lämmöllä kunnes pavut ovat pehmenneet, 1-2 tuntia papulajikkeesta riippuen. Lisää tarvittaessa vettä.

3. Valmistele lisukkeet. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja laita kulhoon. Kuori ja hienonna keitetyt kananmunat ja laita omaan kulhoonsa. Kuori ja viipaloi sipuli. Viipaloi tomaatit ja sekoita sipulin, oliiviöljyn ja basilikan kanssa, laita kulhoon.

4. Mausta keitetyt pavut suolalla ja ripottele päälle persiljaa. Tarjoile pavut lisukkeiden ja pitaleipien kera.

Lisää aiheesta:

Ranskalainen kasviskeittoPavut kookosmaidossaPapumuhennosKikhernecurryPapu-linssicurryMustasilmäpapuja intialaiseen tapaan
PavutLisäkeruoatAlkuruoatKevytLaktoositonKasvisruokaGoGreen
Pääruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pavut
  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 26.10.201609:48
    Pääruoat

    Papusalaatti ja sosekeitto

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Keitettyjä vahapapuja

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Valkoisia papuja tomaatin ja avokadosalaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Härkäpapuja ja pecorinoa