Foul medames, papumuhennos
Tämä on suosittu kasvisruoka Egyptissä. Papumuhennos on saanut nimensä ruskeista medames-pavuista, mutta ruokaan voi käyttää mitä tahansa ruskeita papuja.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g ruskeita papuja
- 1 + 1 l vettä
- 1 rkl juustokuminaa (jeeraa)
- 4 valkosipulinkynttä
- mustapippuria ja suolaa
Lisäksi
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- 4 kovaksi keitettyä munaa
- 1 sitruuna
- 4 tomaattia
- 1 keltasipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 6-8 tuoretta basilikanlehteä
- 4 pitaleipää
Valmistusohje
1. Liota papuja kylmässä vedessä yön yli.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita pavut kattilaan ilman liotusvettä ja kaada päälle uusi vesi. Lisää juustokumina, valkosipuli ja pippuri. Laita kansi päälle ja keitä miedolla lämmöllä kunnes pavut ovat pehmenneet, 1-2 tuntia papulajikkeesta riippuen. Lisää tarvittaessa vettä.
3. Valmistele lisukkeet. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja laita kulhoon. Kuori ja hienonna keitetyt kananmunat ja laita omaan kulhoonsa. Kuori ja viipaloi sipuli. Viipaloi tomaatit ja sekoita sipulin, oliiviöljyn ja basilikan kanssa, laita kulhoon.
4. Mausta keitetyt pavut suolalla ja ripottele päälle persiljaa. Tarjoile pavut lisukkeiden ja pitaleipien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje