Foliossa haudutettua kuhaa yrttien kera

Mikään ei ole sen helpompaa kuin kalan valmistaminen. Sehän valmistuu melkein itsestään. Pala foliota, raikkaita yrttejä ja sitten vain kala hiillokselle tai uuniin. Niin tietysti - perunat pitää keittää itse.

4 annosta

  • 1 iso kuha tai hauki
  • 1 hyvin pesty sitruuna
  • 1 halkaistu ja huuhdeltu purjosipuli
  • 1 nippu tuoreita yrttejä
  • voita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Viipaloi purjo ja sitruuna. Aseta perattu kala kaksinkertaiseen foliopakettiin ja täytä se purjolla, sitruunalla, yrteillä ja nokareella voita. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Sulje foliopaketti tiiviisti ja nosta grillille, kala kypsyy noin puolessa tunnissa. Yhtä kauan kestää kypsyttäminen 200-asteisessa uunissa. Pienempi kala, kuten taimen, kypsyy 15-20 minuutissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!