Foliossa haudutettua kuhaa yrttien kera
Mikään ei ole sen helpompaa kuin kalan valmistaminen. Sehän valmistuu melkein itsestään. Pala foliota, raikkaita yrttejä ja sitten vain kala hiillokselle tai uuniin. Niin tietysti - perunat pitää keittää itse.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 1 iso kuha tai hauki
- 1 hyvin pesty sitruuna
- 1 halkaistu ja huuhdeltu purjosipuli
- 1 nippu tuoreita yrttejä
- voita
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi purjo ja sitruuna. Aseta perattu kala kaksinkertaiseen foliopakettiin ja täytä se purjolla, sitruunalla, yrteillä ja nokareella voita. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Sulje foliopaketti tiiviisti ja nosta grillille, kala kypsyy noin puolessa tunnissa. Yhtä kauan kestää kypsyttäminen 200-asteisessa uunissa. Pienempi kala, kuten taimen, kypsyy 15-20 minuutissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan