Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Foccaccia-leipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

1 leipä

  • 50 g hiivaa
  • 7½ dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 kg vehnäjauhoja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippuria

Pinnalle

  • öljyä, merisuolaa ja tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Siivilöi jauhot leivonta-alustalle. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja kaada siihen öljy, vesi, suola ja pippuri. Työstä tasaiseksi taikinaksi, jonka koostumus on sileä ja kimmoisa. Pane taikina öljyllä voideltuun kulhoon ja peitä tuorekelmulla. Anna kohota tunnin ajan, kunnes tilavuus on kaksinkertainen.

2. Kumoa taikina leivonta-alustalle ja työstä pari minuuttia. Levitä taikina öljytylle uunipellille ja painele siihen sormille reikiä. Levitä taikinan pintaan kerros öljyä, pane päälle yrtin oksia ja painele oksat taikinaan. Peitä kostealla keittiöpyyhkeellä ja anna kohota vielä tunti.

3. Ripottele pinnalle merisuolaa ja paistaa 200 asteessa 20 minuuttia.

Foccaccia, italialainen litteä leipä, maistuu piknikillä ja noutopöydässä. Ohjeella leivot koko pellillisen, josta riittää syötävää monelle nälkäiselle. Tuore timjami tai rosmariini leivän päällä imee itseensä öljyä ja antaa makua. Öljyn ansiosta et tarvitse leivän päälle voita. Kokeile sen sijaan täyteläistä juustoa.

Lisää aiheesta:

Vaalea ruokaleipä unikonsiemeninSipuli-focacciaFocacciaKreikkalainen fetaleipäPomeranssileipäIntialainen leipä
FocacciaVälipalatKevytKananmunatonLaktoositonKasvisruokaKeventäjätLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Focaccia
  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Mallan villiintynyt focaccia

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Iisan Melting summer –focaccialeipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Yrttinen kaurafocaccia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sipuli-focaccia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Focaccialeivät