Foccaccia-leipä
Foccaccia, italialainen litteä leipä, maistuu piknikillä ja noutopöydässä. Ohjeella leivot koko pellillisen, josta riittää syötävää monelle nälkäiselle. Tuore timjami tai rosmariini leivän päällä imee itseensä öljyä ja antaa makua. Öljyn ansiosta et tarvitse leivän päälle voita. Kokeile sen sijaan täyteläistä juustoa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
1 leipä
- 50 g hiivaa
- 7½ dl kädenlämpöistä vettä
- 1 kg vehnäjauhoja
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl pippuria
Pinnalle
- öljyä, merisuolaa ja tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Siivilöi jauhot leivonta-alustalle. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja kaada siihen öljy, vesi, suola ja pippuri. Työstä tasaiseksi taikinaksi, jonka koostumus on sileä ja kimmoisa. Pane taikina öljyllä voideltuun kulhoon ja peitä tuorekelmulla. Anna kohota tunnin ajan, kunnes tilavuus on kaksinkertainen.
2. Kumoa taikina leivonta-alustalle ja työstä pari minuuttia. Levitä taikina öljytylle uunipellille ja painele siihen sormille reikiä. Levitä taikinan pintaan kerros öljyä, pane päälle yrtin oksia ja painele oksat taikinaan. Peitä kostealla keittiöpyyhkeellä ja anna kohota vielä tunti.
3. Ripottele pinnalle merisuolaa ja paistaa 200 asteessa 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti