Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Focaccia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Yhteen leipään

  • 50 g hiivaa
  • 7 ½ dl haaleaa vettä
  • 1 kg vehnäjauhoja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippuria

Päälle ripoteltavaksi

  • öljyä, merisuolaa ja tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sihtaa jauhot leivinpöydälle, tee jauhoihin syvennys. Kaada syvennykseen öljy, taikinaneste, suola ja pippuri. Kääntele jauhot ja muut ainekset notkeaksi taikinaksi, työstä se kiiltäväksi ja joustavaksi. Laita taikina öljyttyyn kulhoon ja peitä muovikelmulla, anna kohota 1 tunti tai kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.

2. Kumoa taikina pöydälle ja työstä sitä muutama minuutti. Levitä taikina öljytylle uunipannulle ja tee siihen muutamia reikiä sormien avulla. Peitä taikina öljykerroksella, asettele päälle tuoreita yrttejä ja taputtele ne kiinni taikinaan. Peitä kostealla liinalla ja anna kohota vielä 1 tunti.

3. Ripottele päälle merisuolaa ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Italialainen focaccia-leipä on maukasta seisovaan pöytään. Reseptistä tulee kokonainen pellillinen – kätevää, jos ruokailijoita on monta. Tuore timjami tai rosmariini voi vetäytyä öljyssä leivän päällä ja antaa lisämakua.

Lisää aiheesta:

Sipuli-focacciaVaalea ruokaleipä unikonsiemeninPomeranssileipäIntialainen leipäFoccaccia-leipäJuustoinen focaccialeipä
FocacciaKananmunatonLaktoositonVappuKasvisruokaUusivuosiBrunssiJuhlatAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Focaccia
  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Mallan villiintynyt focaccia

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Iisan Melting summer –focaccialeipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Yrttinen kaurafocaccia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sipuli-focaccia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Focaccialeivät