Focaccia
Italialainen focaccia-leipä on maukasta seisovaan pöytään. Reseptistä tulee kokonainen pellillinen – kätevää, jos ruokailijoita on monta. Tuore timjami tai rosmariini voi vetäytyä öljyssä leivän päällä ja antaa lisämakua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Yhteen leipään
- 50 g hiivaa
- 7 ½ dl haaleaa vettä
- 1 kg vehnäjauhoja
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl pippuria
Päälle ripoteltavaksi
- öljyä, merisuolaa ja tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sihtaa jauhot leivinpöydälle, tee jauhoihin syvennys. Kaada syvennykseen öljy, taikinaneste, suola ja pippuri. Kääntele jauhot ja muut ainekset notkeaksi taikinaksi, työstä se kiiltäväksi ja joustavaksi. Laita taikina öljyttyyn kulhoon ja peitä muovikelmulla, anna kohota 1 tunti tai kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
2. Kumoa taikina pöydälle ja työstä sitä muutama minuutti. Levitä taikina öljytylle uunipannulle ja tee siihen muutamia reikiä sormien avulla. Peitä taikina öljykerroksella, asettele päälle tuoreita yrttejä ja taputtele ne kiinni taikinaan. Peitä kostealla liinalla ja anna kohota vielä 1 tunti.
3. Ripottele päälle merisuolaa ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit