Fenkolisalaattia sinihomejuuston kera
Yksinkertaiset salaatit ovat usein parhaita alkuruokia. Sinihomejuusto ja fenkoli muodostavat hienon parin, siinä tämän yksinkertaisen, oudon maukkaan salaisuus.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g fenkolia
- 75 g sinihomejuustoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ rkl punaviinietikkaa
Valmistusohje
1. Huuhdo ja halkaise fenkoli ja leikkaa pois alaosan kova osa. Viipaloi puolikkaat. Kuumenna vettä kiehuvaksi kattilassa ja lisää fenkolinpalat. Keitä kovalla lämmöllä 1 ½ minuuttia, ei enempää. Kaada siivilään ja valuta.
2. Sekoita viinietikka, ½ tl suolaa ja hieman pippuria myllystä. Ravista sitten seos öljyn kanssa.
3. Norota kastike hyvin valutetun fenkolin päälle ja sekoita varoen. Murusta päälle juusto.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa