Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fenkolikeitto

Julkaistu 23.05.2013 10:04
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Reseptistä neljälle

  • 2 fenkolia
  • 3 salottisipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 3-4 dl Vettä
  • 1 dl Kermaa
  • 1-2 rkl Creme Fraiche
  • Suolaa
  • Pippuri
  • (Pernod-anislikööri )

Valmistusohje

Halkaise fenkoli ja poista sen kanta tekemällä viisto leikkaus kannan ympärille. Pilko fenkoli, sipuli ja valkosipuli.

Freesaa eli paista vihannekset kevyesti voissa, tarkoituksena on pehmentää niitä mutta ei ruskistaa. Pidä siis hellan lämpö mietona! Lisää vesi sekä suola ja pippuri ja anna kiehua kypsäksi n. 20-30 minuuttia, lisää lopuksi kerma ja keitä vielä hetki.

Siirrä keitto tehosekoittimeen ja sekoita se kauniin sileäksi keitoksi. Maista ja korjaa tarvittaessa makua. Voit käyttää myös sauvasekoitinta mutta tehosekoittimella lopputulos on tasaisempi ja kuohkeampi. Halutessasi viimeistele keitto Creme Fraichella ja Pernodilla.

Keiton kanssa voit tarjota lisukkeena keitettyjä, kevyesti soijalla maustettuja punaisia linssejä, pähkinäsekoitusta(voit pilkkoa pähkinöitä vähän pienemmäksi) ja leipäkrutonkeja.

Tässä resepti Kaappaus keittiössä -tv-sarjan viidennestä jaksosta. Hyvästä ruuasta ja itse kasvatetuista vihanneksistaan kuuluisassa Tertin kartanossa maisteltiin kukkakaalia, maa-artisokkaa, fenkolia ja kurpitsaa.

Lisää aiheesta:

Munakoisocurry valkosipulin ja tomaatin keraJogurttikeittoTomaatti-leipäkeittoKirkas hernesoppa ja riimiläskiäMarinoitu kukkakaali -vihannessalaattiOsso buco vasikasta
KasviskeittoKananmunatonGluteenitonKaappaus keittiössä -reseptitKari AihinenPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto