Fasaaninrinnat aprikoosichutneylla

Tämä on oikea juhlapäivällinen!

Neljälle

  • 2 fasaaninrinta ilman luita
  • 1 rkl kidesokeria
  • 1 rkl suolaa
  • ½ appelsiini
  • 1 maustemitta jauhettua pippuria

Aprikoosichutney

  • 8 kuivattua aprikoosia
  • ½ dl sulttaanirusinoita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • ½ dl viinietikkaa
  • 1 rkl hienonnettua keltasipulia
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 1 maustemitta jauhettua korianteria
  • ½ tl murskattuja, keltaisia sinapinsiemeniä
  • 1 maustemitta hienonnettua, punaista chiliä

Valmistusohje

1. Chutney: Liota aprikooseja ja rusinoita viinietikassa tunti. Hienonna sipuli ja laita kattilaan. Lisää fariinisokeri ja viinietikka aprikoosien ja rusinoiden kera. Mausta inkiväärillä, korianterilla, sinapinsiemenillä ja chilillä. Keitä ilman kantta miedolla lämmöllä. Sekoittele puulusikalla kunnes chutney sakenee.

2. Pikagraavaa aprikoosit 15 minuuttia 15 minuuttia sokerissa, suolassa sekä appelsiinin raastetussa kuoressa ja mehussa. Mausta pippurilla.

3. Kuivaa fasaaninrinnat ja grillaa ne. Viipaloi ja asettele chutneyn ja salaatin kera lautasille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!