Farfallea, scampia ja kookoscurrya

Kookos ja curry sopivat juuresten kanssa hyvin yhteen - hyvä esimerkki pohjoismaisen ja intialaisen keittiön sekoituksesta.

4 annosta

  • 400 g farfalle-pastaa
  • 200 g scampia
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 20 g porkkanaa
  • 15 g palsternakkaa
  • 15 g juuriselleriä
  • 1 tölkki kookosmaitoa
  • 2 dl kalafondia
  • 1 rkl curryjauhetta
  • voita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, puhdista ja hienonna porkkana, palsternakka ja juuriselleri ja puhdista parsa. Tarvittaessa leikkaa parsan alin osa pois.

2. Keitä parsaa runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää parsa, kun keittoaikaa on jäljellä kolme minuuttia. Kaada pasta ja parsat lävikköön.

3. Kuullota curry ja kuutioidut vihannekset voissa, lisää kalafondi ja keitä kokoon, kunnes nesteestä on puolet jäljellä. Lisää joukkoon kookosmaito ja kiehauta, mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä scampit kastikkeessa. Sekoita kastike vastakeitetyn pastan ja parsan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.