Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fabion laiska tonnikala

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Laiskat tonnikalat makaavat perunapedillä ja maustuvat muun muassa chilillä ja basilikalla.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

6 hengelle

  • 6 – 8 perunaa keitettynä, kuorittuna, hienoksi pilkottuna
  • nippu persiljaa pilkottuna
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • ½ rkl mustapippuria
  • suolaa
  • 1 rkl chilipippureita
  • 355 ml neitsytoliiviöljyä
  • 600 g tonnikalaa ohuina fileinä
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä murskattuna
  • 2 rkl sitruunankuorta
  • 8 kuorittua luumutomaattia
  • nippu basilikaa revittynä
  • 3½ dl korppujauhoja

Valmistusohje

- Laita suureen kulhoon perunat, suola, pippurit, persilja, valkosipuli sekä 1,8 dl öljystä. Sekoita hyvin.

- Levitä peruna-öljy -seos uunipellille niin että siitä muodostuu tonnikalalle peti.

- Levitä puolet fenkolinsiemenistä, osa sitruunankuoresta, basilikaa sekä tomaatinpaloja perunapedille.

- Laita tonnikalafileet perunapedille.

- Levitä loput sitruunankuoret, fenkolinsiemenet ja tomaatinpalat tonnikalan päälle.

- Ripottele loput oliiviöljyt ja runsaasti korppujauhoja päälle.

- Laita 200-asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi.

Lisää aiheesta:

Fetaa marinadissaTurskaceviche sitruuna-limettimarinadissaVihanneksia sitruunakastikkeessaRapucurryHelppo bouillabaisseTonnikalaa lime-inkiväärikastikkeessa
KalagratiiniKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalagratiini
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Matjesgratiini

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Silakkagratiinia chilillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalagratiini katkaravuilla ja Pommes duchessella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoitua lohta ja kuhaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera