Fabion laiska tonnikala
Laiskat tonnikalat makaavat perunapedillä ja maustuvat muun muassa chilillä ja basilikalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
6 hengelle
- 6 – 8 perunaa keitettynä, kuorittuna, hienoksi pilkottuna
- nippu persiljaa pilkottuna
- 3 valkosipulinkynttä murskattuna
- ½ rkl mustapippuria
- suolaa
- 1 rkl chilipippureita
- 355 ml neitsytoliiviöljyä
- 600 g tonnikalaa ohuina fileinä
- 1 rkl fenkolinsiemeniä murskattuna
- 2 rkl sitruunankuorta
- 8 kuorittua luumutomaattia
- nippu basilikaa revittynä
- 3½ dl korppujauhoja
Valmistusohje
- Laita suureen kulhoon perunat, suola, pippurit, persilja, valkosipuli sekä 1,8 dl öljystä. Sekoita hyvin.
- Levitä peruna-öljy -seos uunipellille niin että siitä muodostuu tonnikalalle peti.
- Levitä puolet fenkolinsiemenistä, osa sitruunankuoresta, basilikaa sekä tomaatinpaloja perunapedille.
- Laita tonnikalafileet perunapedille.
- Levitä loput sitruunankuoret, fenkolinsiemenet ja tomaatinpalat tonnikalan päälle.
- Ripottele loput oliiviöljyt ja runsaasti korppujauhoja päälle.
- Laita 200-asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti