Etikkasilakkaa näkkileivällä tillin kera
Paistetut silakat ovat todella maukkaita sekä alkuruokana että lounaana. Tämä säilötty silakka on valmistettava päivää ennen syömistä, mutta kun on tarjoilun aika, valmistukseen menee vain minuutti.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 600 g silakkapihvejä
- 1 punasipuli
- 1 porkkana
- ½ dl etikkaa
- 1 dl kidesokeria
- 1 ½ dl vettä
- 4 kokonaista maustepippuria
- tilliä
- purjoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- näkkileipää
- voita
- tilliä
- viipaloitua punasipulia
Valmistusohje
1. Viipaloi sipuli, porkkana ja purjo, hienonna tilli. Paneroi silakat karkeassa ruisjauhossa, suolassa ja pippurissa. Paista ne voissa ja asettele matalaan, suureen vuokaan yhdessä kasvisten ja tillin kera.
2. Sekoita etikka, sokeri ja vesi. Kuumenna seos maustepippureiden kanssa kiehuvaksi, anna jäähtyä. Kaada liemi vuokaan, peitä vuoka ja anna seistä kylmässä yön yli.
3. Tarjoile silakat kylminä voidelluilla näkkileivillä. Koristele punasipulilla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti