Etikkasilakkaa näkkileivällä tillin kera
Paistetut silakat ovat todella maukkaita sekä alkuruokana että lounaana. Tämä säilötty silakka on valmistettava päivää ennen syömistä, mutta kun on tarjoilun aika, valmistukseen menee vain minuutti.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 600 g silakkapihvejä
- 1 punasipuli
- 1 porkkana
- ½ dl etikkaa
- 1 dl kidesokeria
- 1 ½ dl vettä
- 4 kokonaista maustepippuria
- tilliä
- purjoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- näkkileipää
- voita
- tilliä
- viipaloitua punasipulia
Valmistusohje
1. Viipaloi sipuli, porkkana ja purjo, hienonna tilli. Paneroi silakat karkeassa ruisjauhossa, suolassa ja pippurissa. Paista ne voissa ja asettele matalaan, suureen vuokaan yhdessä kasvisten ja tillin kera.
2. Sekoita etikka, sokeri ja vesi. Kuumenna seos maustepippureiden kanssa kiehuvaksi, anna jäähtyä. Kaada liemi vuokaan, peitä vuoka ja anna seistä kylmässä yön yli.
3. Tarjoile silakat kylminä voidelluilla näkkileivillä. Koristele punasipulilla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta