Etikkakurkut

Mehevä kurkkusäilyke sopii mainiosti joulupöytään. Säilyke valmistuu kahdessa viikossa ja säilyy jääkaapissa kolme kuukautta.

1 kg kurkkuja

  • 1 kg avomaankurkkuja
  • 1 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 10 tillinvartta

Liemi

  • 1 l vettä
  • 1/4 dl suolaa
  • 5 dl sokeria
  • 4 dl väkiviinaetikkaa

Valmistusohje

1. Huuhtele kurkut huolellisesti ja leikkaa ne ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Lado kurkkuviipaleet tillit ja sinapinsiemenet kerroksittain suureen lasipurkkiin.

2. Sekoita vesi, suola, sokeri ja väkiviinietikka. Jatka sekoittamista, kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi kurkkujen päälle, nosta purkkiin paino ja pane purkki jääkaappiin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja