Etikkakurkut

Mehevä kurkkusäilyke sopii mainiosti joulupöytään. Säilyke valmistuu kahdessa viikossa ja säilyy jääkaapissa kolme kuukautta.

1 kg kurkkuja

  • 1 kg avomaankurkkuja
  • 1 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 10 tillinvartta

Liemi

  • 1 l vettä
  • 1/4 dl suolaa
  • 5 dl sokeria
  • 4 dl väkiviinaetikkaa

Valmistusohje

1. Huuhtele kurkut huolellisesti ja leikkaa ne ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Lado kurkkuviipaleet tillit ja sinapinsiemenet kerroksittain suureen lasipurkkiin.

2. Sekoita vesi, suola, sokeri ja väkiviinietikka. Jatka sekoittamista, kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi kurkkujen päälle, nosta purkkiin paino ja pane purkki jääkaappiin.

Parhaat ruokaohjelmat