Espanjalainen maalaismunakas
Yksi espanjalaisen munakkaan, tortillan, tunnusmerkeistä on, että se sisältää perunaa. Muuten mukana voi olla kaikenlaista, tomaattikuutiot ja parsakaalinnuputkin ovat hyviä täytteitä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Kahdelle
- 2 dl kuutioitua makkaraa tai pekonia
- 2-3 keitettyä perunaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 3 munaa
- 2 rkl vettä
- suolaa ja mustapippuria
- ripaus kajennea
- 3 rkl persiljasilppua
Valmistusohje
1. Sekoita kuutioitu liha kuutioitujen perunoiden kanssa. Paista pannussa öljyssä keskilämmöllä.
2 vatkaa yhteen munat, vesi, mausteet ja persilja.
3. Kaada munaseos pannuun ja työntele sieltä täältä puulastalla, niin että munakas kypsyy kauttaaltaan. Jos pannussasi on uuninkestävä kädensija, voit laittaa pannun hetkeksi uuniin grillivastusten alle, jolloin munakkaan pinta saa hienon värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka