Entrecôte maustevoilla
Kunnon pihvi on oikea valinta, kun haluat syödä juhlavasti ja nauttia hyvästä ruoasta. Entrecôte-pihviin valitaan kauniisti marmoroitua lihaa, joka jätetään sisältä hieman punertavaksi. Miedon pippurinen maku on tärkeä osa kokonaisuutta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 entrecôte-pihviä, à 120 g
- suolaa ja valkopippuria
Café del Paris -maustevoi
- 200 g voita
- 1 nippu persiljaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/4 tl cayennepippuria
- 1/4 tl paprikajauhetta
- 1/4 tl currya
- 1 rkl mangochutneytä
- 1/4 tl rakuunaa
- 1/4 tl rosmariinia
- 1/4 tl timjamia
- 2 munankeltuaista
Tarjoiluun
- 4 annosta raakana paistettuja perunoita
Valmistusohje
1. Café del Paris -maustevoi: Pyöräytä persilja, valkosipulinkynnet ja mausteet tehosekoittimessa. Lisää mangochutney, munankeltuaiset ja voi pieninä paloina. Anna tehosekoittimen käydä vielä muutama sekunti.
2. Mausta entrecôte-pihvit suolalla ja pippurilla ja paista niitä molemmin puolin 2-3 minuuttia. Nosta pihvit uuninkestävään vuokaan, lusikoi päälle yrttivoinokareita ja gratinoi 250 asteessa uunin ylätasossa 1-2 minuuttia niin, että pinta saa kullanruskean värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan