Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Entrecôte ja paakarin perunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun uuni kerran oli lämmin, leipurin voi kuvitella käyttäneensä sitä valmistaakseen perunat tällä tavalla. Entrecôte on hyvää niiden kanssa, sekä paprikapaistos.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 900 g entrecôtea
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Paprikapaistos

  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 keltasipuli
  • ½ dl oliiviöljyä

Perunat

  • 1 kg perunoita
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 keltasipuli
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Paprikapaistos: Hienonna paprika, kesäkurpitsa ja sipuli. Kaada oliiviöljy pannuun ja ruskista sipuli, lisää sitten paprika ja kesäkurpitsa pannuun. Lisää paseratut tomaatit, mausta suolalla ja pippurilla. Anna poreilla puolisen tuntia.

2. Perunat: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Viipaloi perunat hienosti ja laita ne uuninkestävään vuokaan. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Kaada oliiviöljy perunoiden päälle, levitä sipuli ja valkosipuli päälle ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista uunissa 20 minuuttia. Kaada pois ylimääräinen oliiviöljy perunoista. Hienonna persilja ja ripottele päälle ennen tarjoilua.

3. Mausta liha suolalla ja pippurilla, paista tai grillaa lihaa 3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile perunoiden ja paprikapaistoksen kera.

Lisää aiheesta:

Uunissa kypsennetty puna-ahven ja viipaleperunatPaneerattua porsaanseläkettä paistettujen vihannesten ja perunamuusin keraPikantti lihapaistos perunaohukaisten keraNopea ranskalainen lihapataPaprikaa ja kananmaksaaLammaspata oliivien kera
EntrecôteKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Entrecôte
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Seesamimarinoitu entrecôte purjon kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nipan entrecote ja uuniperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Entrecôte ja paakarin perunat

  • 18.02.201300:00
    Korealaista

    Bulgogi-liha ja happamet vihannekset

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Entrecôte Rossini