Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Endiivi-avokadotimbaali

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2-3 endiiviä
  • 2 avokadoa + 1 koristeluun
  • 1 liivatelehti
  • ruohosipulia
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 tippaa tabascoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • oliiviöljyä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl vettä

Tarvitset myös

  • 4 uuninkestävää annosvuokaa

Valmistusohje

1. Huuhdo ja puhdista endiivit. Keitä niitä kevyesti suolatussa vedessä n. 10 minuuttia, kunnes ne ovat oikein pehmeitä. Valuta hyvin ja kuivaa pyyhkellä. Halkaise ne pituussuuntaan. Laita endiivipalat annosvuokiin niin että ne ovat kuin paksu seinä (tai rengas) jokaisessa vuoassa.

2. Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra liha teelusikalla. Muussaa karkeaksi tahnaksi, lisää sitruunamehu, tabasco ja hienonnettua ruohosipulia. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Purista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivate 1 rkl vettä kattilassa matalalla lämmöllä. Lisää 1 rkl avokadotahnaa liivatteeseen ja sekoita sitten avokadoliivate loppuun avokadotahnaan.

3. Asettele avokadotahnaa vuokien keskelle ja peitä muovikelmulla. Laita jääkaappiin. Viipaloi avokado koristeeksi. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu ja vesi. Kumoa timbaalivuoat ja koristele avokadoviipaleilla. Tiputtele päälle kastiketta.

Lisää aiheesta:

Glaseeratut endiivit linssien ja persiljan keraValkosipuli-tillitoast ja aioliÄyriäisnyyttiKevätkääryleet graavilohen ja sinappikastikkeen keraAvokadoa ja scampejaRanskalainen persiljakinkku
TimbaaliKevytKananmunatonLaktoositonKeventäjätAlkuruoatKasvisruoka

Endiiveillä on kevyesti kitkerä maku, ja ne sopivat siksi hyvin yhteen rasvaisen avokadon kanssa. Jos haluat ruoasta erityisen juhlallisen, koristele jokainen timbaali lusikallisella lohenmätiä.

Tuoreimmat aiheesta

Timbaali
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Parsakaalitimbaalit ja viinikastike

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Endiivi-avokadotimbaali

  • 18.02.201300:00
    Sienisato

    Lohta korvasienikastikkeella ja purjotimbaaleilla

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Punajuuritimbaaleja ja voikastiketta

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vihreä timbaali kinkulla