Endiivi-avokadotimbaali

Endiiveillä on kevyesti kitkerä maku, ja ne sopivat siksi hyvin yhteen rasvaisen avokadon kanssa. Jos haluat ruoasta erityisen juhlallisen, koristele jokainen timbaali lusikallisella lohenmätiä.

Neljälle

  • 2-3 endiiviä
  • 2 avokadoa + 1 koristeluun
  • 1 liivatelehti
  • ruohosipulia
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 tippaa tabascoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • oliiviöljyä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl vettä

Tarvitset myös

  • 4 uuninkestävää annosvuokaa

Valmistusohje

1. Huuhdo ja puhdista endiivit. Keitä niitä kevyesti suolatussa vedessä n. 10 minuuttia, kunnes ne ovat oikein pehmeitä. Valuta hyvin ja kuivaa pyyhkellä. Halkaise ne pituussuuntaan. Laita endiivipalat annosvuokiin niin että ne ovat kuin paksu seinä (tai rengas) jokaisessa vuoassa.

2. Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra liha teelusikalla. Muussaa karkeaksi tahnaksi, lisää sitruunamehu, tabasco ja hienonnettua ruohosipulia. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Purista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivate 1 rkl vettä kattilassa matalalla lämmöllä. Lisää 1 rkl avokadotahnaa liivatteeseen ja sekoita sitten avokadoliivate loppuun avokadotahnaan.

3. Asettele avokadotahnaa vuokien keskelle ja peitä muovikelmulla. Laita jääkaappiin. Viipaloi avokado koristeeksi. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu ja vesi. Kumoa timbaalivuoat ja koristele avokadoviipaleilla. Tiputtele päälle kastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.