Emmentalmuusi
Perunamuusista tulee todella juhlavaa kun sen maustaa emmentaljuustolla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 800 g jauhoisia perunoita
- 2 dl maitoa
- 1 dl ranskankermaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 dl emmentaljuustoraastetta
- halutessasi, jauhettua muskottipähkinää
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele perunat, keitä ne pehmeiksi. Kuori valkosipulinkynnet.
2. Muussaa perunat ja purista mukaan valkosipuli. Lisää voi, suola ja pippuri. Jos haluat, lisää ripaus muskottia.
3. Kuumenna maito ja lisää kuumaa maitoa vähän kerrallaan perunoihin samalla vatkaten. Lisää ranskankerma ja emmentalraaste. Kun koostumus on mieleistäsi, muusi on valmista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan