Julkaistu
Perunamuusista tulee todella juhlavaa kun sen maustaa emmentaljuustolla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 800 g jauhoisia perunoita
- 2 dl maitoa
- 1 dl ranskankermaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 dl emmentaljuustoraastetta
- halutessasi, jauhettua muskottipähkinää
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele perunat, keitä ne pehmeiksi. Kuori valkosipulinkynnet.
2. Muussaa perunat ja purista mukaan valkosipuli. Lisää voi, suola ja pippuri. Jos haluat, lisää ripaus muskottia.
3. Kuumenna maito ja lisää kuumaa maitoa vähän kerrallaan perunoihin samalla vatkaten. Lisää ranskankerma ja emmentalraaste. Kun koostumus on mieleistäsi, muusi on valmista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.