Emännän maukkaat mätitahnasilakat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5672808/landscape16_9/515/290/f6b9080078b891f819252fc734a2ab2c/au/933997-5227.jpg)
Täydellinen lounasruoka keitettyjen perunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle-kahdeksalle
- n. 1 kg silakkafileitä
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- 1 nippu ruohosipulia, hienonnettuna
- 175 g savustamatonta mätitahnaa
- 1 munankeltuainen
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 2 dl kahvikermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita mätitahna, keltuainen ja puolet yrteistä. Vatkaa kuohukerma ja kääntele mukaan seokseen. Levitä seos kalojen lihapuolelle, kääri ne rullalle ja laita tiiviisti uunivuokaan.
2. Sekoita loput yrtit kahvikermaan ja kaada vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja paista uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoile kuumana tai kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka