Emännän maukkaat mätitahnasilakat
Täydellinen lounasruoka keitettyjen perunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle-kahdeksalle
- n. 1 kg silakkafileitä
- 1 nippu tilliä, hienonnettuna
- 1 nippu ruohosipulia, hienonnettuna
- 175 g savustamatonta mätitahnaa
- 1 munankeltuainen
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 2 dl kahvikermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita mätitahna, keltuainen ja puolet yrteistä. Vatkaa kuohukerma ja kääntele mukaan seokseen. Levitä seos kalojen lihapuolelle, kääri ne rullalle ja laita tiiviisti uunivuokaan.
2. Sekoita loput yrtit kahvikermaan ja kaada vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja paista uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoile kuumana tai kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan