Emännän maukkaat mätitahnasilakat

Täydellinen lounasruoka keitettyjen perunoiden kanssa.

Kuudelle-kahdeksalle

  • n. 1 kg silakkafileitä
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • 1 nippu ruohosipulia, hienonnettuna
  • 175 g savustamatonta mätitahnaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 2 dl kahvikermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita mätitahna, keltuainen ja puolet yrteistä. Vatkaa kuohukerma ja kääntele mukaan seokseen. Levitä seos kalojen lihapuolelle, kääri ne rullalle ja laita tiiviisti uunivuokaan.

2. Sekoita loput yrtit kahvikermaan ja kaada vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja paista uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.