Emännän maukkaat mätitahnasilakat

Täydellinen lounasruoka keitettyjen perunoiden kanssa.

Kuudelle-kahdeksalle

  • n. 1 kg silakkafileitä
  • 1 nippu tilliä, hienonnettuna
  • 1 nippu ruohosipulia, hienonnettuna
  • 175 g savustamatonta mätitahnaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 2 dl kahvikermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita mätitahna, keltuainen ja puolet yrteistä. Vatkaa kuohukerma ja kääntele mukaan seokseen. Levitä seos kalojen lihapuolelle, kääri ne rullalle ja laita tiiviisti uunivuokaan.

2. Sekoita loput yrtit kahvikermaan ja kaada vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja paista uunissa n. 20 minuuttia. Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!