Jos haluat päästä helpolla, hanki valmista tuulihattutaikinaa. Täytä ihanalla sitruunakreemillä ja puuteroi tomusokerilla ennen tarjoilua.
Ainekset
- Neljälle
- 1 pkt tuulihattutaikina-aineksia
Täyte
- 3 dl kuohukermaa
- 1 tl kidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Sitruunakreemi
- 3 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- 2 sitruunaa, niiden raastettu kuori sekä mehu
- 100 g huoneenlämpöistä voita
Koristeluun
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Sekoita tuulihattutaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja paista 2-3 tuulihattua per henkilö.
2. Sitruunakreemi: Sekoita munat, sokeri, raastettu sitruunankuori (vain ohut, keltainen osa) sekä sitruunamehu kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoittaen, kunnes seos paksunee ja havaitset ensimmäisen kuplan.
3. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa voi mukaan vähän kerrallaan. Anna kreemin jäähtyä.
4. Vatkaa kerma, lisää sokeri ja vaniljasokeri samalla vatkaten.
5. Täytä éclairet sitruunakreemillä ja kermavaahdolla. Puuteroi tomusokerilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.