Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Éclair sitruunatäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos haluat päästä helpolla, hanki valmista tuulihattutaikinaa. Täytä ihanalla sitruunakreemillä ja puuteroi tomusokerilla ennen tarjoilua.

Ainekset

  • Neljälle
  • 1 pkt tuulihattutaikina-aineksia

Täyte

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl kidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Sitruunakreemi

  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 sitruunaa, niiden raastettu kuori sekä mehu
  • 100 g huoneenlämpöistä voita

Koristeluun

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Sekoita tuulihattutaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja paista 2-3 tuulihattua per henkilö.

2. Sitruunakreemi: Sekoita munat, sokeri, raastettu sitruunankuori (vain ohut, keltainen osa) sekä sitruunamehu kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoittaen, kunnes seos paksunee ja havaitset ensimmäisen kuplan.

3. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa voi mukaan vähän kerrallaan. Anna kreemin jäähtyä.

4. Vatkaa kerma, lisää sokeri ja vaniljasokeri samalla vatkaten.

5. Täytä éclairet sitruunakreemillä ja kermavaahdolla. Puuteroi tomusokerilla.

Lisää aiheesta:

Mustikka-sitruunatarteletitTuulihatut suklaakermallaVadelmavuoatSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraJuustokakku kirsikoiden keraHedelmätorttu kermaisella vaniljatäytteellä
Makeat leivonnaisetJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Makeat leivonnaiset
  • 2.12.14:23
    Piparkakut

    Vihreä sammal piparikuuseen

  • 30.11.08:30
    Leivokset

    Pistaasi-sitruunaleivokset

  • 29.11.08:31
    Leivonta

    Suklaakeksit hapanjuuresta

  • 29.11.08:30
    Leipä

    Vehnähapanjuuri

  • 31.10.14:03
    Makeat muffinit

    Koristeltavat vadelma-suklaakuppikakut