Éclair sitruunatäytteellä
Jos haluat päästä helpolla, hanki valmista tuulihattutaikinaa. Täytä ihanalla sitruunakreemillä ja puuteroi tomusokerilla ennen tarjoilua.
Ainekset
- Neljälle
- 1 pkt tuulihattutaikina-aineksia
Täyte
- 3 dl kuohukermaa
- 1 tl kidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Sitruunakreemi
- 3 kananmunaa
- 2 dl kidesokeria
- 2 sitruunaa, niiden raastettu kuori sekä mehu
- 100 g huoneenlämpöistä voita
Koristeluun
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Sekoita tuulihattutaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja paista 2-3 tuulihattua per henkilö.
2. Sitruunakreemi: Sekoita munat, sokeri, raastettu sitruunankuori (vain ohut, keltainen osa) sekä sitruunamehu kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä samalla sekoittaen, kunnes seos paksunee ja havaitset ensimmäisen kuplan.
3. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa voi mukaan vähän kerrallaan. Anna kreemin jäähtyä.
4. Vatkaa kerma, lisää sokeri ja vaniljasokeri samalla vatkaten.
5. Täytä éclairet sitruunakreemillä ja kermavaahdolla. Puuteroi tomusokerilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa