Hedelmätorttu kermaisella vaniljatäytteellä

Hienoa tarjoiltavaa syntymäpäivänä.

1 torttuun

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl kidesokeria
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 3 dl vaniljakreemiä
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 prk mandariinilohkoja
  • 2 kiiviä, viipaleina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota torttuvuoka syvennyksellä. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi vesi. Kaada taikina vuokaan.

2. Paista kakku kypsäksi uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kumoa se niin että syvennys on ylöspäin.

3. Vatkaa kerma ja sekoita se vaniljakreemiin. Lisää sitruunankuorta maun mukaan. Täytä torttupohja kreemillä. Koristele valutetuilla mandariininlohkoilla sekä kiivillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!