Tuulihatut suklaakermalla
Pieniä, herkullisia makupaloja.
20-25 kpl
- 1 pkt tuulihattutaikina-aineksia
Täyte
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
- 3 dl kidesokeria
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- ½ dl kuumaa vettä
- 1 tl voita
Valmistusohje
1. Valmista taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja leivo 20-25 pientä tuulihattua. Anna niiden jäähtyä.
2. Vatkaa 2 ½ dl kermasta kovaksi vaahdoksi vaniljasokerin kera. Sekoita loput kermasta kaakaon kanssa, lisää vaahtoon.
3. Sulata sokeri kuivassa paistinpannussa ilman että se palaa, sekoittele puulusikalla. Ota pannu liedeltä, lisää vesi ja sitruunamehu ja viimeistele voinokareella.
4. Penslaa tuulihattujen hatut karamellilla, anna jäähtyä.
5. Täytä pursotinpussi suklaakermalla. Tee leivosten alapuolelle pieni reikä ja täytä tuulihatut kermalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan