Pieniä, herkullisia makupaloja.
20-25 kpl
- 1 pkt tuulihattutaikina-aineksia
Täyte
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
- 3 dl kidesokeria
- 1 tl puristettua sitruunamehua
- ½ dl kuumaa vettä
- 1 tl voita
Valmistusohje
1. Valmista taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja leivo 20-25 pientä tuulihattua. Anna niiden jäähtyä.
2. Vatkaa 2 ½ dl kermasta kovaksi vaahdoksi vaniljasokerin kera. Sekoita loput kermasta kaakaon kanssa, lisää vaahtoon.
3. Sulata sokeri kuivassa paistinpannussa ilman että se palaa, sekoittele puulusikalla. Ota pannu liedeltä, lisää vesi ja sitruunamehu ja viimeistele voinokareella.
4. Penslaa tuulihattujen hatut karamellilla, anna jäähtyä.
5. Täytä pursotinpussi suklaakermalla. Tee leivosten alapuolelle pieni reikä ja täytä tuulihatut kermalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.