Tuulihatut suklaakermalla

Pieniä, herkullisia makupaloja.

20-25 kpl

  • 1 pkt tuulihattutaikina-aineksia

Täyte

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

  • 3 dl kidesokeria
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • ½ dl kuumaa vettä
  • 1 tl voita

Valmistusohje

1. Valmista taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja leivo 20-25 pientä tuulihattua. Anna niiden jäähtyä.

2. Vatkaa 2 ½ dl kermasta kovaksi vaahdoksi vaniljasokerin kera. Sekoita loput kermasta kaakaon kanssa, lisää vaahtoon.

3. Sulata sokeri kuivassa paistinpannussa ilman että se palaa, sekoittele puulusikalla. Ota pannu liedeltä, lisää vesi ja sitruunamehu ja viimeistele voinokareella.

4. Penslaa tuulihattujen hatut karamellilla, anna jäähtyä.

5. Täytä pursotinpussi suklaakermalla. Tee leivosten alapuolelle pieni reikä ja täytä tuulihatut kermalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.