Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustikka-sitruunatarteletit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tartelettien kuoret voi valmistaa etukäteen, samoin sitruunatäytteen. Täytä tarteletit ja sivele ne hyytelöllä juuri ennen tarjoilua. Hyvää ja käytännöllistä!

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 10 annosta

Piirastaikina

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 250 g voita
  • 3 rkl vettä
  • 1 tl sokeria

Sitruunatäyte

  • 2 rkl Maizenaa
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl kuohukermaa
  • 250 g mustikoita
  • omena- tai mustaherukkahyytelöä

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita voi, jauhot, vesi ja sokeri. Kauli taikina ja leikkaa siitä 12 seitsemänsenttistä pyörylää ja vuoraa niillä annosvuoat. Anna niiden seistä jääkaapissa 10 minuuttia ja paista sitten 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Sitruunatäyte: Pese sitruuna ja raasta kuori. Vatkaa muna kevyesti. Sekoita Maizena, raastettu sitruunan kuori, sitruunamehu, sokeri, maito ja vatkattu muna kattilassa ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Hauduta alhaisella lämmöllä kunnes täyte saostuu. Jäähdytä. Vispaa kerma ja sekoita se varovasti sitruunatäytteeseen.

3. Sulata hyytelö. Täytä taikinakuoret sitruunakermalla ja levitä sen päälle mustikat. Sivele lämpimällä hyytelöllä ja anna sen hyytyä.

Lisää aiheesta:

Mantelivuoat sitruunakreemilläVadelmavuoatSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraKiivitarteletitJuustokakku kirsikoiden keraSitruunapiiras passiohedelmäkerman ja melonikuulien kera
TartalettiMakeat leivonnaisetKasvisruokaJälkiruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Tartaletti
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Luumutarteletti

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Lakkatarteletit jäätelön kera

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Tarteletit sitruunatahnalla

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mustikka-sitruunatarteletit

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Tarteletit vaniljakreemin kera