Sahrami-hunajajäätelö seesamilastujen kera
Tämä resepti on sinulle, jolla on jäätelökone. Massan voi toki myös kaataa vuokaan, pakastaa ja sekoitella käsin tasaisin väliajoin useiden tuntien ajan, mutta se on hankalampaa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 7 ½ dl kermaa
- ¼ g sahramia
- 6 munankeltuaista
- 1 ¼ dl sokeria
- 1 ¼ dl hunajaa
Seesamilastut
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 1 ¾ dl tomusokeria
- 1 ¾ dl vehnäjauhoja
- 3 munanvalkuaista
- 1 sitruunan kuori
- 50 g paahdettuja seesaminsiemeniä
Tarjoiluun
- tuoreita mansikoita
- juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
1. Jäätelö: Sekoita kerma ja murskattu sahrami kattilassa. Kuumenna, mutta älä anna kiehua. Vatkaa sokeri, keltuaiset ja hunaja valkoiseksi ja ilmavaksi. Vatkaa seos kuumaan kermaseokseen miedolla lämmöllä. Sekoita, kunnes seos alkaa paksuuntua. Heti, kun näet ensimmäisen keittokuplan, kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä kunnolla. Laita jäätelökoneeseen, valmista jäätelö, laita valmis jäätelö vuokaan ja pakasta.
2. Seesamilastut: Pese sitruuna huolellisesti ja suikaloi kuori. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita voi, tomusokeri, vehnäjauhot, valkuaisvaahto ja sitruunankuori. Levitä leivinpaperille, ripottele päälle paahdettuja seesaminsiemeniä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes lastut ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä pellillä ja murra sitten irti sopivankokoisia paloja jäätelönkoristeiksi.
3. Asettele jäätelöä ja seesamilastuja tarjoilukulhoihin. Koristele tuoreilla mansikoilla, norota päälle hieman hunajaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka