Sahrami-hunajajäätelö seesamilastujen kera

Tämä resepti on sinulle, jolla on jäätelökone. Massan voi toki myös kaataa vuokaan, pakastaa ja sekoitella käsin tasaisin väliajoin useiden tuntien ajan, mutta se on hankalampaa.

Neljälle

  • 7 ½ dl kermaa
  • ¼ g sahramia
  • 6 munankeltuaista
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 1 ¼ dl hunajaa

Seesamilastut

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 ¾ dl tomusokeria
  • 1 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 3 munanvalkuaista
  • 1 sitruunan kuori
  • 50 g paahdettuja seesaminsiemeniä

Tarjoiluun

  • tuoreita mansikoita
  • juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

1. Jäätelö: Sekoita kerma ja murskattu sahrami kattilassa. Kuumenna, mutta älä anna kiehua. Vatkaa sokeri, keltuaiset ja hunaja valkoiseksi ja ilmavaksi. Vatkaa seos kuumaan kermaseokseen miedolla lämmöllä. Sekoita, kunnes seos alkaa paksuuntua. Heti, kun näet ensimmäisen keittokuplan, kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä kunnolla. Laita jäätelökoneeseen, valmista jäätelö, laita valmis jäätelö vuokaan ja pakasta.

2. Seesamilastut: Pese sitruuna huolellisesti ja suikaloi kuori. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita voi, tomusokeri, vehnäjauhot, valkuaisvaahto ja sitruunankuori. Levitä leivinpaperille, ripottele päälle paahdettuja seesaminsiemeniä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes lastut ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä pellillä ja murra sitten irti sopivankokoisia paloja jäätelönkoristeiksi.

3. Asettele jäätelöä ja seesamilastuja tarjoilukulhoihin. Koristele tuoreilla mansikoilla, norota päälle hieman hunajaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!