Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Curry-limettisimpukoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 1 sipulia
  • 1 fenkoli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 tl keltaista currya
  • 1 laakerinlehti
  • 2 limettiä
  • 2 dl kuivaa valkioviiniä
  • noin 5 dl kanalientä
  • 3 rkl kasvisöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistusohje

Puhdista simpukat huolellisesti juoksevan kylmän veden alla. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Kopauta auki olevia simpukoita. Jos ne menevät kiinni, ne ovat tuoreita. Heitä auki jääneet simpukat pois.

Hienonna fenkoli, sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kattilassa kasvisöljy ja lisää sinne sipulit,valkosipuli, fenkoli sekä curry. Kuullota hetki ja lisää mukaan valkoviini, kanaliemi ja laakerinlehti. Lisää mukaan myös suolaa ja mustapippuria.

Lisää simpukat kattilaan. Laita kattilaan kansi päälle ja keitä simpukoita kaksi minuuttia. Sekoita niitä varovasti ja lisää lopuksi mukaan raastettua limetin kuorta ja limen mehua. Anna simpukoiden maustua lämpimässä liemessä muutama minuuttia ennen tarjoilua.

Makuja-kokki Henri Alén loihtii viikonlopuksi ihanat sinisimpukat. Simpukoiden valmistaminen on yllättävän helppoa. Muista vain aina tarkistaa niiden tuoreus ennen valmistusta.

Hyvä perussääntö on se, että simpukat ovat kypsiä kun ne aukeavat.

Lisää aiheesta:

Sinisimpukoita valkoviinissäThai-maustetut sinisimpukatSpagettia simpukoiden keraSimpukat curryliemessäPaella á la Sami GaramViinissä keitetyt simpukat yrttien kera
ÄyriäiscurryAlkuruoatKevytKananmunatonMakujaLaktoositonKeventäjätPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiscurry
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Valkosipulilla ja inkiväärillä maustettu katkarapucurry

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Rapucurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Thaicurrya surimin ja katkarapujen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Currykalaa ja katkarapuja

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Nasi goreng