Curry-limettisimpukoita

Makuja-kokki Henri Alén loihtii viikonlopuksi ihanat sinisimpukat. Simpukoiden valmistaminen on yllättävän helppoa. Muista vain aina tarkistaa niiden tuoreus ennen valmistusta.

Ainekset

  • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 1 sipulia
  • 1 fenkoli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 tl keltaista currya
  • 1 laakerinlehti
  • 2 limettiä
  • 2 dl kuivaa valkioviiniä
  • noin 5 dl kanalientä
  • 3 rkl kasvisöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistusohje

Puhdista simpukat huolellisesti juoksevan kylmän veden alla. Heitä rikkinäiset simpukat pois. Kopauta auki olevia simpukoita. Jos ne menevät kiinni, ne ovat tuoreita. Heitä auki jääneet simpukat pois.

Hienonna fenkoli, sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kattilassa kasvisöljy ja lisää sinne sipulit,valkosipuli, fenkoli sekä curry. Kuullota hetki ja lisää mukaan valkoviini, kanaliemi ja laakerinlehti. Lisää mukaan myös suolaa ja mustapippuria.

Lisää simpukat kattilaan. Laita kattilaan kansi päälle ja keitä simpukoita kaksi minuuttia. Sekoita niitä varovasti ja lisää lopuksi mukaan raastettua limetin kuorta ja limen mehua. Anna simpukoiden maustua lämpimässä liemessä muutama minuuttia ennen tarjoilua.

Hyvä perussääntö on se, että simpukat ovat kypsiä kun ne aukeavat.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!