Crèpes Prins Bertil

Tämä on suuri klassikko Ruotsin kuningaskunnassa. Paitsi muista avuistaan, nykyisen kuninkaan setä, prinssi Bertil tunnettiin myös herkuttelevana herrana. Tämä herkku sopii alkuruoaksi tai illanistujaisiin. Voit valmistaa ne etukäteen ja vain gratinoida tarjoiluun.

Kuudelle

  • 2 munaa
  • suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 4-5 dl maitoa

Täyte

  • 1 pkt, n. 200 g valmista
  • hollandaisekastiketta
  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 nippu tillisilppua
  • 1 dl vahvaa juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Vatkaa yhteen ohukaisainekset ja laita turpoamaan jääkaappiin.

2. Silppua katkaravut karkeasti ja kääntele ne hollantilaiskastikkeen joukkoon tillisilpun kera.

3. Paista pienehköjä ohukaisia, mutta vain yhdeltä puolelta. Aseta letut paistamaton pinta ylöspäin leivinpaperille. Laita nokare täytettä jokaiselle, kääri rullalle ja nosta uunivuokaan vieri viereen. Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi nopeasti uunissa, kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.