Créme caramel
Tätä ihanaa jälkiruokaa kutsutaan Bruléksi tai kotimaisittain paahtovanukkaaksi . Brúler on tietysti ranskaa ja tarkoittaa polttaa. Tässä sokeri karamellisoidaan, mutta ei sentään polteta.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 3 dl kahvikermaa
- 3 dl maitoa
- 5 munaa
- 1 1/2 rkl vaniljasokeria
Karamellikastike
- 2 dl sokeria
- 3 rkl vettä
Valmistusohje
1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata sokeri kuivassa paistinpannussa liedellä, lisää vesi ja sekoita huolellisesti. Sokerin pitää olla teen väristä, varo polttamasta sitä! Lämmitä 4 uuninkestävää annosvuokaa ja kaada sokeriseos niihin. Muista, että se on tulikuumaa, käytä mielellään patakintaita. Kääntele vuokia niin, että karamellikastike vuoraa koko niiden sisäpinnan.
2. Vatkaa munat ja vaniljasokeri kulhossa. Keitä kasarissa maito ja kerma. Kaada kuuma kermamaito munaseokseen koko ajan vatkaten. Siivilöi seos.
3. Jaa munaseos vuokiin, peitä ne foliolla ja kypsytä vesihauteessa (laita reunalliseen uunipannuun kiehuvaa vettä ja vuoat siihen, vettä saa olla n. puoliväliin vuokia, varo ettei vettä roisku vuokiin) noin 50 minuuttia. Voit tarjota jälkiruoan hieman jäähtyneenä tai jäähdyttää kokonaan ja pitää jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti. Paahtovanukkaat tarjoillaan joko suoraan paistovuoista tai asetille kumottuna. Ellei vanukas irtoa helposti vuoasta, irrottele ensin reunat terävällä veitsellä, laita sitten jälkiruokalautanen vuoan päälle ja kiepauta ylösalaisin. Valuta kustakin vuoasta karamellikastike annoksen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti