Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Créme caramel

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 3 dl kahvikermaa
  • 3 dl maitoa
  • 5 munaa
  • 1 1/2 rkl vaniljasokeria

Karamellikastike

  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl vettä

Valmistusohje

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata sokeri kuivassa paistinpannussa liedellä, lisää vesi ja sekoita huolellisesti. Sokerin pitää olla teen väristä, varo polttamasta sitä! Lämmitä 4 uuninkestävää annosvuokaa ja kaada sokeriseos niihin. Muista, että se on tulikuumaa, käytä mielellään patakintaita. Kääntele vuokia niin, että karamellikastike vuoraa koko niiden sisäpinnan.

2. Vatkaa munat ja vaniljasokeri kulhossa. Keitä kasarissa maito ja kerma. Kaada kuuma kermamaito munaseokseen koko ajan vatkaten. Siivilöi seos.

3. Jaa munaseos vuokiin, peitä ne foliolla ja kypsytä vesihauteessa (laita reunalliseen uunipannuun kiehuvaa vettä ja vuoat siihen, vettä saa olla n. puoliväliin vuokia, varo ettei vettä roisku vuokiin) noin 50 minuuttia. Voit tarjota jälkiruoan hieman jäähtyneenä tai jäähdyttää kokonaan ja pitää jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti. Paahtovanukkaat tarjoillaan joko suoraan paistovuoista tai asetille kumottuna. Ellei vanukas irtoa helposti vuoasta, irrottele ensin reunat terävällä veitsellä, laita sitten jälkiruokalautanen vuoan päälle ja kiepauta ylösalaisin. Valuta kustakin vuoasta karamellikastike annoksen päälle.

Lisää aiheesta:

Vanilja-lakkabrûléeLakkabrûléeCrème caramelCrème caramel annosvuoissaBrylee inkivääripikkuleivilläMaitosuklaabunet
Creme caramelGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tätä ihanaa jälkiruokaa kutsutaan Bruléksi tai kotimaisittain paahtovanukkaaksi . Brúler on tietysti ranskaa ja tarkoittaa polttaa. Tässä sokeri karamellisoidaan, mutta ei sentään polteta.

Tuoreimmat aiheesta

Creme caramel
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Créme caramel

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vaniljainen crème caramel

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Crème caramel

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Crème caramel annosvuoissa