Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Crème caramel annosvuoissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 dl sokeria
  • 3/4 dl vettä
  • 1 vaniljatanko
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 munaa
  • 1 munankeltuainen

Lisäksi

  • 4 pientä uuninkestävää annosvuokaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata sokeri hämmentäen puhtaassa ja kuivassa paistinpannussa. Lisää vesi ja keitä kauniinruskeaksi karamelliseokseksi. Jaa karamellisula heti keraamisiin vuokiin ja pyöritä vuokia niin, että vuokien sisus on kokonaan karamellisoitunut. Lämmitä karamellia välillä, jos se alkaa jähmettyä kesken työn.

2. Kiehauta maito ja kerma halkaistun vaniljatangon kanssa. Nosta kasari liedeltä ja ota vaniljatanko pois. Vatkaa munat ja keltuainen rikki. Kaada kermamaito munaseokseen koko ajan vatkaten.

3. Kaada seos karamellisoituihin vuokiin. Paista vanukkaita vesihauteessa uunissa, kunnes ne juuri alkavat hyytyä eli noin 30-40 minuuttia. Jäähdytä vanukkaat ja irrota terävällä pienellä veitsellä vanukkaiden reunat ympäriinsä ennen kuin kumoat vanukkaat jälkiruokalautasille.

Tämä on yksi maailman rakastetuimpia jälkiruokia. Karamellisulaa pitää olla runsaasti vuoassa ja aitoa vaniljaa vanukkaassa. Vanukkaat kypsennetään vesihauteessa niin, että ne ovat juuri ja juuri hyytyneitä. Silloin niiden maku on yhtä suloisen pehmeä kuin rakenne.

Lisää aiheesta:

LakkajäädykeCréme caramelKaramellivanukasCrème caramelBrownies-suklaaleivokset kolakastikkeellaMaitosuklaabunet
Creme caramelGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Creme caramel
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Créme caramel

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Vaniljainen crème caramel

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Crème caramel

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Crème caramel annosvuoissa