Maitosuklaabunet

Bunet on italialainen paahtovanukas, vastaavanlainen kuin crème brûlée. Se maustetaan manteliliköörillä ja suklaalla. Tässä pohjoismaisessa versiossa käytämme maitosuklaata.

4 annosta

  • 3/4 liivatelehteä
  • 2½ dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 100 g maitosuklaata
  • 12 sokeripalaa
  • 3 rkl vettä

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa
  • hedelmiä tai marjoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata sokeripalat paistinpannussa miedolla lämmöllä. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi, teenväriseksi karamelliksi. Kaada karamelli annosvuokiin ja pyöritä vuokia niin, että karamelli levittyy myös reunoille.

2. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Rouhi suklaa. Keitä kermaa ja sokeria kokoon, kunnes nestettä on kaksi desilitraa. Pane suklaa ja liivate kulhoon, kaada päälle keitetty kerma ja sekoita täysin tasaiseksi. Täytä vuoat taikinalla.

3. Paista vuokia vesihauteessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes munataikina on juuri ja juuri hyytynyt. Jäähdytä vuoat. Irrota vanukas reunoistaan terävällä veitsellä ennen sen kumoamista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.