Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maitosuklaabunet

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 3/4 liivatelehteä
  • 2½ dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 100 g maitosuklaata
  • 12 sokeripalaa
  • 3 rkl vettä

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa
  • hedelmiä tai marjoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata sokeripalat paistinpannussa miedolla lämmöllä. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi, teenväriseksi karamelliksi. Kaada karamelli annosvuokiin ja pyöritä vuokia niin, että karamelli levittyy myös reunoille.

2. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Rouhi suklaa. Keitä kermaa ja sokeria kokoon, kunnes nestettä on kaksi desilitraa. Pane suklaa ja liivate kulhoon, kaada päälle keitetty kerma ja sekoita täysin tasaiseksi. Täytä vuoat taikinalla.

3. Paista vuokia vesihauteessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes munataikina on juuri ja juuri hyytynyt. Jäähdytä vuoat. Irrota vanukas reunoistaan terävällä veitsellä ennen sen kumoamista.

Bunet on italialainen paahtovanukas, vastaavanlainen kuin crème brûlée. Se maustetaan manteliliköörillä ja suklaalla. Tässä pohjoismaisessa versiossa käytämme maitosuklaata.

Lisää aiheesta:

Mamma Annan cappuccino-juustokakkuCheesecakeKaramellivanukasMinipavlovaCrème caramelCrème caramel annosvuoissa
Makea vanukasKananmunatonGluteenitonLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Makea vanukas
  • 30.11.201514:51
    Hedelmäriisi

    Viktorian riisi eli Viktorian kiisseli

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Jouluvanukas

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Bavaroise vaniljan ja mansikoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Sahramicassata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hunajainen vadelmamalja