Vaniljainen crème caramel

Resepti: Nicolas Thieulon

Ainekset

  • 1 vaniljatanko
  • 1 l maitoa
  • 200 g sokeria
  • ½ tl sitruunamehua (Limmi)
  • 2 rkl vettä
  • 8 munaa

Valmistusohje

Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahtia ja laita se kattilaan yhdessä maidon kanssa. Kiehauta ja nosta kattila liedeltä. Anna maustua.

Yhdistä vesi, sitruunamehu ja puolet sokerista pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kunnes liemi on kullanruskeaa. Kaada kullanruskea sokeriliemi uunivuokaan (2 l) ja kallistele siten että karamelliliemi valuu reunoille ja peittää pohjan.

Riko munat isoon kulhoon ja lisää loput sokerista. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon maustettu maito. Siivilöi munamaito vuokaan.

Kypsennä vanukasta vesihauteessa 170-asteisessa uunissa tunnin ajan. Nosta vuoka vesihauteesta ja anna jäähtyä.

Kumoa vanukas tarjoiluvadille ja tarjoile huoneenlämpöisenä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!