Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Consommé eli hieno lihaliemi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

4 hengelle

  • 2 l valmista lihalientä (ei kuutioista!)
  • 1 porkkana
  • 1 pieni juurisellerin pala
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl kuivaa sherryä
  • tarvittaessa hieman suolaa

Kirkastamiseen

  • 4 munanvalkuaista
  • 100 g naudanjauhelihaa

Valmistusohje

1. Aloita poistamalla mahdollinen rasvakakku, joka on muodostunut kylmän lihaliemen pintaan. Kuori porkkana ja selleri ja kuutioi ne aivan pieneksi. Kuori ja silppua sipuli hienoksi.

2. Sekoita raa´at munanvalkuaiset, porkkana-, selleri- ja sipulisilput sekä jauheliha tilavassa kattilassa. Lisää hiljalleen kylmää lihalientä koko ajan vatkaten. Nosta kattila liedelle ja lämmitä vähitellen kiehumapisteeseen koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehuu kunnolla. Anna lihaliemen kiehua hiljaa 30 minuuttia ilman kantta. Siivilöi consommé hienojakoisen siivilän läpi. Lisää sherry, maista, ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.

3. Kaada kuuma consommé lämmitetyille syville lautasille tai erityisiin liemimaljoihin ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Häränrintaa ja kirkastettu consomméPortviinikastikeSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaConsommé ja häränrintaaViinissä keitettyä vasikanpaistia ja juureksiaConsommé - lihaliemi herkkutattien kera
LiemiKastikkeet ja dipitLaktoositonAlkuruoatLiharuoka

Consommé on kirkastettu aito lihaliemi, jota tarjoillaan mielellään hienona alkuruokana. Edellisenä päivänä on keitetty tuntikausia oikeaa lihalientä lihasta, luista ja juureksista. Tarjoilupäivänä on sen kirkastamisen vuoro.

Tuoreimmat aiheesta

Liemi
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kanaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Consommé eli hieno lihaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rapujen keitinliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Balsamicoliemi