Coleslaw
Coleslaw on kaalisalaattia, jossa ohuita kaalisuikaleita maustavat miedon kermainen kastike ja hapan viinietikka. Valmista salaatti edellisenä päivänä, jotta maut ehtivät tasaantua. Kaalisalaatti maistuu erityisen hyvältä grillatun porsaankyljen kera, mutta se sopii myös monien muiden ruokien lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 7½ dl suikaloitua kaalia
- 1 porkkana
- ½ rkl sokeria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 dl majoneesia
- ½ tl sellerisuolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 dl kermaviiliä
Valmistusohje
1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana raastinraudan karkealla terällä.
2. Liuota sokeri viinietikkaan. Sekoita joukkoon majoneesi, sellerisuola ja valkopippuri. Lisää kermaviili.
3. Sekoita kaalisuikaleet, raastettu porkkana ja kastike. Anna salaatin vetäytyä viileässä yön yli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut