Cocktailvoileivät
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676512/landscape16_9/515/290/822863fdc4095c4568c91a1a7d584f24/VI/899212-1720.jpg)
Nämä ovat loistava alkuruoka tai ruokalaji seisovaan pöytään. Sopii myös illalliseksi.
Neljälle
- 4 neliöviipaletta saaristolaistyyppistä tummaa leipää
- 100 g voissa paistettuja kantarelleja
- 4 rkl rapeaksi paistettua pekonia
- persiljaa
- 8 neliöviipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 4 viipaletta kylmäsavulohta
- 4 rkl muikunmätiä
- piparjuurijuustoa
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- tilliä
- 4 keksiä
- 4 viipaletta kinkkua
- 4 tuoretta basilikanlehteä
- tuorejuustoa tai voita leiville
Valmistusohje
1. Levitä tuorejuustoa tai voita leiville ja kekseille.
2. Laita saaristolaisleiville kantarelleja ja pekonia. Laita puolelle vaaleasta leivästä lohta ja piparjuurta, puolelle katkarapuja, muikunmätiä ja tilliä. Laita kinkkua ja basilikaa kekseille.
3. Säilytä kylmässä kelmun alla tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka