Cocktailvoileivät
Julkaistu
Nämä ovat loistava alkuruoka tai ruokalaji seisovaan pöytään. Sopii myös illalliseksi.
Neljälle
- 4 neliöviipaletta saaristolaistyyppistä tummaa leipää
- 100 g voissa paistettuja kantarelleja
- 4 rkl rapeaksi paistettua pekonia
- persiljaa
- 8 neliöviipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 4 viipaletta kylmäsavulohta
- 4 rkl muikunmätiä
- piparjuurijuustoa
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- tilliä
- 4 keksiä
- 4 viipaletta kinkkua
- 4 tuoretta basilikanlehteä
- tuorejuustoa tai voita leiville
Valmistusohje
1. Levitä tuorejuustoa tai voita leiville ja kekseille.
2. Laita saaristolaisleiville kantarelleja ja pekonia. Laita puolelle vaaleasta leivästä lohta ja piparjuurta, puolelle katkarapuja, muikunmätiä ja tilliä. Laita kinkkua ja basilikaa kekseille.
3. Säilytä kylmässä kelmun alla tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka