Chorizo-papusalaatti

Tämä salaatti syntyy kahdenlaisista pavuista ja lämpimästä makkarasta. Voit tietenkin käyttää muitakin kuin ohjeessa mainittuja papuja. Kaksinkertaistamalla ainesten määrän saat herkullista tarjottavaa noutopöytään.

4 annosta

  • 4 chorizomakkaraa
  • 1 dl keitettyjä härkäpapuja
  • 1 dl maissia
  • 1 dl keitettyjä kidneypapuja
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 1 tomaatti
  • 1 punasalaatti
  • 1 roomansalaatti
  • 1 punasipuli

Kastike

  • 5 rkl ruokaöljyä
  • 1 ½ rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua valkopippuria
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa joukkoon öljy. Hienonna korianteri ja sekoita kastikkeeseen. Sekoita varovasti joukkoon pavut ja jätä vetäytymään.

2. Leikkaa punasipulista koristeeksi muutama kaunis rengas. Hienonna loput sipulit ja sekoita papujen joukkoon. Leikkaa paprikat ja tomaatti suikaleiksi ja lisää papuseokseen.

3. Viipaloi makkara ja siirrä viipaleet kylmälle paistinpannulle. Paista makkaraviipaleet omassa rasvassaan.

4. Huuhtele ja suikaloi salaatit. Pane salaattisuikaleet vadille ja lusikoi päälle papuseos. Nosta papujen päällä makkaraviipaleet ja koristele punasipulirenkailla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!