Chorizo-papusalaatti
Tämä salaatti syntyy kahdenlaisista pavuista ja lämpimästä makkarasta. Voit tietenkin käyttää muitakin kuin ohjeessa mainittuja papuja. Kaksinkertaistamalla ainesten määrän saat herkullista tarjottavaa noutopöytään.
4 annosta
- 4 chorizomakkaraa
- 1 dl keitettyjä härkäpapuja
- 1 dl maissia
- 1 dl keitettyjä kidneypapuja
- ½ punainen paprika
- ½ keltainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 1 tomaatti
- 1 punasalaatti
- 1 roomansalaatti
- 1 punasipuli
Kastike
- 5 rkl ruokaöljyä
- 1 ½ rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua valkopippuria
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa joukkoon öljy. Hienonna korianteri ja sekoita kastikkeeseen. Sekoita varovasti joukkoon pavut ja jätä vetäytymään.
2. Leikkaa punasipulista koristeeksi muutama kaunis rengas. Hienonna loput sipulit ja sekoita papujen joukkoon. Leikkaa paprikat ja tomaatti suikaleiksi ja lisää papuseokseen.
3. Viipaloi makkara ja siirrä viipaleet kylmälle paistinpannulle. Paista makkaraviipaleet omassa rasvassaan.
4. Huuhtele ja suikaloi salaatit. Pane salaattisuikaleet vadille ja lusikoi päälle papuseos. Nosta papujen päällä makkaraviipaleet ja koristele punasipulirenkailla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan