Chorizo-papusalaatti
Tämä salaatti syntyy kahdenlaisista pavuista ja lämpimästä makkarasta. Voit tietenkin käyttää muitakin kuin ohjeessa mainittuja papuja. Kaksinkertaistamalla ainesten määrän saat herkullista tarjottavaa noutopöytään.
4 annosta
- 4 chorizomakkaraa
- 1 dl keitettyjä härkäpapuja
- 1 dl maissia
- 1 dl keitettyjä kidneypapuja
- ½ punainen paprika
- ½ keltainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 1 tomaatti
- 1 punasalaatti
- 1 roomansalaatti
- 1 punasipuli
Kastike
- 5 rkl ruokaöljyä
- 1 ½ rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua valkopippuria
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa joukkoon öljy. Hienonna korianteri ja sekoita kastikkeeseen. Sekoita varovasti joukkoon pavut ja jätä vetäytymään.
2. Leikkaa punasipulista koristeeksi muutama kaunis rengas. Hienonna loput sipulit ja sekoita papujen joukkoon. Leikkaa paprikat ja tomaatti suikaleiksi ja lisää papuseokseen.
3. Viipaloi makkara ja siirrä viipaleet kylmälle paistinpannulle. Paista makkaraviipaleet omassa rasvassaan.
4. Huuhtele ja suikaloi salaatit. Pane salaattisuikaleet vadille ja lusikoi päälle papuseos. Nosta papujen päällä makkaraviipaleet ja koristele punasipulirenkailla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti