Chiliribsit ja vihannesvartaat
Julkaistu
Ihanat, ruokaisat ribsit eli kylkiluut ovat maukkaita sekä grillillä että uunissa valmistettuina.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ½ kg grillikylkiluita, suuriksi paloiksi sahattuina
Marinadi
- 2 dl chilikastiketta
- 1 dl vettä
- 1 dl ruokaöljyä
- 2 tl vaaleaa dijonsinappia
- 1 tl oreganoa
- muutama tippa tabascoa
Vartaat
- 8 pikkusipulia
- 8 kirsikkatomaattia
- 8 suurta herkkusientä
- 1 vihreä paprika, paloiteltuna
Valmistusohje
1. Laita lihat muovipussiin, sekoita marinadi ja lisää pussiin. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
2. Ryöppää sipulit nopeasti kiehuvassa vedessä ja valuta. Pujota vihannekset vartaisiin.
3. Grillaa lihoja hitaasti, penslaa välillä marinadilla ja kääntele moneen kertaan kunnes ribsit ovat läpikypsiä. Kääntele vihannesvartaita hiilloksella n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa