Chilimarinoidut äyriäiset
Sekoita tuoreita, keitettyjä äyriäisiä tai osta pakastesekoitus. Marinoi itsetehdyssä marinadissa tai käytä oikopolkua. Tarjoile alkuruokana tai osana seisovaa pöytää. Reseptin määrät voi hyvin tuplata isommalle porukalle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 200 g pakastettua äyriäissekoitusta
Marinadi
- ½ chilipalko
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 limettiä
- 1 kimppu tuoretta korianteria
- 4 rkl sweet chili -kastiketta
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Hienonna chili, purista mehu limeteistä ja silppua korianteri. Sekoita chili, limettimehu, korianteri, sweet chili -kastike, oliiviöljy, suola ja pippuri marinadiksi. Puserra valkosipuli marinadiin.
2. Laita äyriäiset kulhoon ja kaada päälle marinadi. Marinoi äyriäisiä 1-2 tuntia. Vinkki: Oikopolkuna voit marinoida äyriäiset pelkässä sweet chili-kastikkeessa tai valmiissa, pullotetussa marinadikastikkeessa 1-2 tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto