Chilimarinoidut äyriäiset

Sekoita tuoreita, keitettyjä äyriäisiä tai osta pakastesekoitus. Marinoi itsetehdyssä marinadissa tai käytä oikopolkua. Tarjoile alkuruokana tai osana seisovaa pöytää. Reseptin määrät voi hyvin tuplata isommalle porukalle.

Neljälle

  • 200 g pakastettua äyriäissekoitusta

Marinadi

  • ½ chilipalko
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 limettiä
  • 1 kimppu tuoretta korianteria
  • 4 rkl sweet chili -kastiketta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Hienonna chili, purista mehu limeteistä ja silppua korianteri. Sekoita chili, limettimehu, korianteri, sweet chili -kastike, oliiviöljy, suola ja pippuri marinadiksi. Puserra valkosipuli marinadiin.

2. Laita äyriäiset kulhoon ja kaada päälle marinadi. Marinoi äyriäisiä 1-2 tuntia. Vinkki: Oikopolkuna voit marinoida äyriäiset pelkässä sweet chili-kastikkeessa tai valmiissa, pullotetussa marinadikastikkeessa 1-2 tuntia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!