Chili-katkarapu tagliatelle
Henri Alénin chili-katkarapu tagliatelle ihastuttaa mausteisuudellaan. Pasta on parhaimmillaan juuri oikean kypsyiseksi keitettynä ja se tarjoillaan tuoreella rucolalla koristeltuna.
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- 200 g pappardelle tai tagliatelle tuorepastaa
- 100 g aurinkokuivattuja tomatteja
- 2 tl pinjansiemeniä
- 1 rkl raastettua parmesaanijuustoa
- 5 lehteä tuoretta basilikaa
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- vajaa 1 dl oliiviöljyä
- 200 g katkarapuja sulatettuna
- 1 tl hienonnettua vihreää chiliä
- 1 sipuli
- 10 pientä latva-artisokansydäntä
- tuoretta rucolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Soseuta aurinkokuivatut tomaatit, valkosipuli, pinjansiemenet, basilika ja parmesaani tahnaksi oliiviöljyn kera.
Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi ja valuta hyvin. Laita pasta takaisin kattilaan ja lisää mukaan tomaattitahna. Sekoita hyvin.
Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää siihen tilkka öljyä. Paista sipulia hetki ja lisää katkaravut sekä chili mukaan. Paista kovalla lämmöllä ja lisää lopuksi joukkoon myös latva-artisokat. Sekoita ja kaada pastan joukkoon.
Mausta pasta lopuksi mustapippurilla ja ripottele päälle runsaasti silputtua rucolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti