Chili-katkarapu tagliatelle

Henri Alénin chili-katkarapu tagliatelle ihastuttaa mausteisuudellaan. Pasta on parhaimmillaan juuri oikean kypsyiseksi keitettynä ja se tarjoillaan tuoreella rucolalla koristeltuna.

Ainekset

  • 200 g pappardelle tai tagliatelle tuorepastaa
  • 100 g aurinkokuivattuja tomatteja
  • 2 tl pinjansiemeniä
  • 1 rkl raastettua parmesaanijuustoa
  • 5 lehteä tuoretta basilikaa
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • vajaa 1 dl oliiviöljyä
  • 200 g katkarapuja sulatettuna
  • 1 tl hienonnettua vihreää chiliä
  • 1 sipuli
  • 10 pientä latva-artisokansydäntä
  • tuoretta rucolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Soseuta aurinkokuivatut tomaatit, valkosipuli, pinjansiemenet, basilika ja parmesaani tahnaksi oliiviöljyn kera.

Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi ja valuta hyvin. Laita pasta takaisin kattilaan ja lisää mukaan tomaattitahna. Sekoita hyvin.

Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää siihen tilkka öljyä. Paista sipulia hetki ja lisää katkaravut sekä chili mukaan. Paista kovalla lämmöllä ja lisää lopuksi joukkoon myös latva-artisokat. Sekoita ja kaada pastan joukkoon.

Mausta pasta lopuksi mustapippurilla ja ripottele päälle runsaasti silputtua rucolaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.