Chili con carne jauhelihasta
Sami Garam valmistaa vieraansa Staffan Snellmanin kanssa mausteisen chili con carnen. Tällä reseptillä tuot ruokapöytääsi tuulahduksen eksotiikkaa. Chili con carne sopii sekä arkipöytään että tarjottavaksi viikonlopulle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
- 1 tlk ruskeita papuja suolaliemessä
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 4 rkl chilimausteseosta
- 2 rkl paprikajauhetta
- ripaus cayennepippuria
- 4 rkl lihafondia tai 1 lihaliemikuutio
- 3 tomattia
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
Ruskista jauheliha ja mausta se leikatulla sipulilla, valkosipulilla, chilillä, paprikajauheella, cayennepippurilla ja lihafondilla tai -liemikuutiolla.
Leikkaa tomaatit hakkeeksi ja lisää ne lihan päälle. Lisää myös vettä niin, että jauhelihaliha peittyy.
Hauduta kymmenisen minuuttia ja lisää joukkoon valutetut pavut. Hauduta vielä muutama minuutti.
Tarjoa kastike keitetyn riisin ja tuoreen paprikan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti