Chicken Tikka

Mausteista, herkullista ja helppotekoista. Broilerin marinointi vie kuitenkin noin kaksi tuntia, joten aloita ruoan valmistus hyvissä ajoin. Keitetty riisi on sopiva lisuke.

6 annosta

  • 2 broileria
  • 1 rkl suolaa
  • 2 limettiä
  • 2-3 kokonaista valkosipulia
  • 100 g chilipalkoa
  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 1-2 sitruunaa
  • 3/4 dl hunajaa
  • ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 1½ dl ruokaöljyä
  • 2 tl korianteria
  • 2 tl anista

Tomaattisalaatti

  • 500 g kypsiä tomaatteja
  • 300 g punasipulia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 3/4 dl ruokaöljyä
  • mintunlehtiä

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Puolita broilerit ja poista niistä nahka. Huuhtele ja kuivaa broilerinpuolikkaat. Tee muutamia viiltoja lihaisimpiin kohtiin. Hiero broilereihin suolaa ja limettiä. Puolita chilipalko pitkittäin ja poista siemenet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna chili ja inkivääri. Purista limetistä ja sitruunoista mehu. Sekoita marinadi sitrusmehusta, chilistä, valkosipulista, inkivääristä, korianterista, aniksesta, hunajasta ja öljystä. Pane broilerit ja marinadi muovipussiin. Sulje pussi, ravistele ja anna marinoitua noin 2 tuntia jääkaapissa. Kääntele muutaman kerran.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuivaa broilerinpuolikkaat, pujota ne vartaaseen ja paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

3. Viipaloi tomaatit ja hienonna punasipuli. Asettele ainekset salaatiksi. Sekoita öljy ja viinietikka. Pirskota salaatin päälle. Koristele mintunlehdillä. Tarjoile salaatti broilerin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!