Chicken Tikka

Mausteista, herkullista ja helppotekoista. Broilerin marinointi vie kuitenkin noin kaksi tuntia, joten aloita ruoan valmistus hyvissä ajoin. Keitetty riisi on sopiva lisuke.

6 annosta

  • 2 broileria
  • 1 rkl suolaa
  • 2 limettiä
  • 2-3 kokonaista valkosipulia
  • 100 g chilipalkoa
  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 1-2 sitruunaa
  • 3/4 dl hunajaa
  • ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 1½ dl ruokaöljyä
  • 2 tl korianteria
  • 2 tl anista

Tomaattisalaatti

  • 500 g kypsiä tomaatteja
  • 300 g punasipulia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 3/4 dl ruokaöljyä
  • mintunlehtiä

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Puolita broilerit ja poista niistä nahka. Huuhtele ja kuivaa broilerinpuolikkaat. Tee muutamia viiltoja lihaisimpiin kohtiin. Hiero broilereihin suolaa ja limettiä. Puolita chilipalko pitkittäin ja poista siemenet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna chili ja inkivääri. Purista limetistä ja sitruunoista mehu. Sekoita marinadi sitrusmehusta, chilistä, valkosipulista, inkivääristä, korianterista, aniksesta, hunajasta ja öljystä. Pane broilerit ja marinadi muovipussiin. Sulje pussi, ravistele ja anna marinoitua noin 2 tuntia jääkaapissa. Kääntele muutaman kerran.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuivaa broilerinpuolikkaat, pujota ne vartaaseen ja paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

3. Viipaloi tomaatit ja hienonna punasipuli. Asettele ainekset salaatiksi. Sekoita öljy ja viinietikka. Pirskota salaatin päälle. Koristele mintunlehdillä. Tarjoile salaatti broilerin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.