Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Chicken Tikka

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

6 annosta

  • 2 broileria
  • 1 rkl suolaa
  • 2 limettiä
  • 2-3 kokonaista valkosipulia
  • 100 g chilipalkoa
  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 1-2 sitruunaa
  • 3/4 dl hunajaa
  • ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 1½ dl ruokaöljyä
  • 2 tl korianteria
  • 2 tl anista

Tomaattisalaatti

  • 500 g kypsiä tomaatteja
  • 300 g punasipulia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 3/4 dl ruokaöljyä
  • mintunlehtiä

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Puolita broilerit ja poista niistä nahka. Huuhtele ja kuivaa broilerinpuolikkaat. Tee muutamia viiltoja lihaisimpiin kohtiin. Hiero broilereihin suolaa ja limettiä. Puolita chilipalko pitkittäin ja poista siemenet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna chili ja inkivääri. Purista limetistä ja sitruunoista mehu. Sekoita marinadi sitrusmehusta, chilistä, valkosipulista, inkivääristä, korianterista, aniksesta, hunajasta ja öljystä. Pane broilerit ja marinadi muovipussiin. Sulje pussi, ravistele ja anna marinoitua noin 2 tuntia jääkaapissa. Kääntele muutaman kerran.

Mausteista, herkullista ja helppotekoista. Broilerin marinointi vie kuitenkin noin kaksi tuntia, joten aloita ruoan valmistus hyvissä ajoin. Keitetty riisi on sopiva lisuke.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuivaa broilerinpuolikkaat, pujota ne vartaaseen ja paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

3. Viipaloi tomaatit ja hienonna punasipuli. Asettele ainekset salaatiksi. Sekoita öljy ja viinietikka. Pirskota salaatin päälle. Koristele mintunlehdillä. Tarjoile salaatti broilerin kanssa.

Lisää aiheesta:

Jogurtissa marinoidut broilerivartaatJogurtti-yrttimarinoitua kanaa happamassa kastikkeessaThai-maustettu kanapataKreikkalainen broileriKala-katkarapupataRapucurry
IntialaistaBroileriSalaatitKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Intialaista
  • 25.02.202113:35
    Pääruoat

    Butter chicken – se paras ohje intialaiseen voikanaan

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Tandoori-mausteseos

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Garam masala-mausteseos

  • 18.02.201300:00
    Pasteijat

    Intialaiset joulupasteijat

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Samosat lampaanjauhelihasta