Cervinialainen linssimuhennos
Tähän tapaan valmistetulla linssimuhennoksella herkutellaan pienessä italialaisessa Cervinian alppikylässä. Voit valmistaa linssimuhennoksen sellaisenaan ohjeiden mukaan, mutta jos olet kasvissyöjä, jätä pois pekoni ja vaihda kanaliemi kasvisliemeen. Lisukkeena kannattaa kokeilla soijamakkaroita tai quorn-leikettä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 250 g linssejä
- 1 iso sipuli
- 1 iso lehtisellerin varsi
- 4 pekoniviipaletta
- 2-3 valkosipulinkynttä
- ½ litraa kanalientä
- oliiviöljyä
- vastajauhettua pippuria
- suolaa maun mukaan
Valmistusohje
1. Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa sellerinvarsi pieniksi paloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna pata kohtuullisen kuumaksi ja kaada pataan oliiviöljyä niin, että pohja juuri ja juuri peittyy. Kun öljy on kuumentunut, lisää pataan pekonisuikaleet ja paista niitä muutama minuutti. Älä kuitenkaan ruskista.
2. Lisää pataan sipuli, valkosipulinkynnet ja selleripalat ja kuullota muuttama minuutti. Älä anna kasvisten ruskistua. Lisää pataan linssit, sekoita huolellisesti ja kaada joukkoon niin paljon kanalientä, että seos peittyy reilusti.
3. Kuumenna kiehuvaksi, sulje kansi ja hauduta miedolla lämmöllä 35-45 minuuttia, kunnes linssit tuntuvat pehmeiltä. Mausta vastajauhetulla pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta