Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Cervinialainen linssimuhennos

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

4 annosta

  • 250 g linssejä
  • 1 iso sipuli
  • 1 iso lehtisellerin varsi
  • 4 pekoniviipaletta
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • ½ litraa kanalientä
  • oliiviöljyä
  • vastajauhettua pippuria
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

1. Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa sellerinvarsi pieniksi paloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna pata kohtuullisen kuumaksi ja kaada pataan oliiviöljyä niin, että pohja juuri ja juuri peittyy. Kun öljy on kuumentunut, lisää pataan pekonisuikaleet ja paista niitä muutama minuutti. Älä kuitenkaan ruskista.

2. Lisää pataan sipuli, valkosipulinkynnet ja selleripalat ja kuullota muuttama minuutti. Älä anna kasvisten ruskistua. Lisää pataan linssit, sekoita huolellisesti ja kaada joukkoon niin paljon kanalientä, että seos peittyy reilusti.

3. Kuumenna kiehuvaksi, sulje kansi ja hauduta miedolla lämmöllä 35-45 minuuttia, kunnes linssit tuntuvat pehmeiltä. Mausta vastajauhetulla pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.

Tähän tapaan valmistetulla linssimuhennoksella herkutellaan pienessä italialaisessa Cervinian alppikylässä. Voit valmistaa linssimuhennoksen sellaisenaan ohjeiden mukaan, mutta jos olet kasvissyöjä, jätä pois pekoni ja vaihda kanaliemi kasvisliemeen. Lisukkeena kannattaa kokeilla soijamakkaroita tai quorn-leikettä.

Lisää aiheesta:

Tomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosKatkarapukeitto banaanin keraPorsaanlihaa ja linssejäSipulinen linssimuhennosLinssicurrya ja pinaattiaLiha-kesäkurpitsapata
LinssikeittoLiharuokaKevytKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Linssikeitto
  • 31.10.202214:46
    Vegaaninen

    Kreikkalainen linssikeitto – helppo ja maistuva soppa Jennin ohjeella

  • 14.01.202009:39
    Kasvisruoka

    Linssikeitto – helppo, nopea ja edullinen

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Linssikeittoa sitruunalla

  • 23.04.201415:31
    Päivän resepti

    Nopea linssikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sipulilinssit