Caprin pasta-simpukkasalaatti
Simpukkapastaa Caprin tapaan. Herkullinen pikkusalaatti maistuu alkuruokana, mutta muuntuu myös lounaaksi, kun paloittelet joukkoon kinkkua tai grillattua broileria.
- Ruokavalio: Kevyt
4 annosta
- 300 g pastaa, esim. festonatipastaa
- 2 palaa mozzarellajuustoa
- 1 nippu rucolasalaattia
- 1 punasipuli
- 3 tomaattia
- 1 dl oliiveja
- 1½ dl oliiviöljyä
- 3 viipaletta paahtoleipää
- suolaa ja pippuria
- 1 ruukkubasilika
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Kuutioi mozzarellat ja tomaatit. Halkaise ja viipaloi punasipuli. Paahda ja kuutioi leipä. Irrota basilikan lehdet ja sekoita ne pastan, rucolan, mozzarellan ja tomaattien kanssa. Ripottele pinnalle sipulit ja kaada päälle oliiviöljy.
3. Koristele oliiveilla ja paahtoleipäkuutioilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut